Blog vragen – Deel ik veel persoonlijke informatie?

Blog vragen - Deel ik veel persoonlijke informatie?

Deel ik veel persoonlijke informatie en welke blog reactie is mij het meeste bij gebleven? De laatste tijd krijg ik veel vragen over het onderwerp bloggen. Daarom heb ik er een soort tag van gemaakt waarin ik jullie vragen zal beantwoorden!

Een tijdje terug schreef ik een artikel over een blog tag (verdien ik geld met bloggen) In dit artikel heb ik al enkele vragen beantwoord over bloggen. Nu kreeg ik nog meer vragen van jullie dus ik dacht: ”Ik maak nog enkele artikelen waarin ik al jullie vragen over bloggen zal beantwoorden”

Voel je vrij om deze (of voorgaande) tag over te nemen en in te vullen op je eigen blog! Vergeet dan niet om een linkje naar mijn blog toe te voegen, zodat ik je artikel kan lezen!

Vind je dat je veel persoonlijke informatie deelt op je blog?

Ik denk dat ik best veel persoonlijke dingen deel. Ik schrijf namelijk over mijn gezondheid en ik denk dat dat iets heel persoonlijks is. Elke keer als ik een persoonlijk artikel online zet blijf ik het best spannend vinden. Is het niet te persoonlijk? Willen anderen dit wel lezen? Soms twijfel ik. Schrijf ik niet te veel over ziek zijn? Straks vinden mensen dat ik zeur, omdat ik het heel vaak heb over ziek zijn. Die twijfel blijft altijd.

Ik probeer altijd kritisch te kijken naar de dingen die ik online zet en ik deel alleen dingen waar ik honderd procent achter sta. Op het moment dat ik twijfel over een bepaald artikel/onderwerp dan plaats ik het niet, want twijfel is denk ik nooit goed.

Nu lijkt het misschien alsof ik heel veel deel maar er zijn natuurlijk genoeg dingen die ik nooit op mijn blog zal delen (zoals ruzies). Daarnaast deel ik heel bewust nooit foto’s van andere of gebruik namen van andere mensen, behalve als ik daar toestemming voor heb natuurlijk.

Waarom ben je begonnen met bloggen en met welk doel?

Ik ben mijn blog begonnen, omdat ik graag mijn verhaal/ervaring wilde delen over hoe het leven is met een chronische ziekte zonder diagnose. Toen ik al een tijdje ziek was, ging ik heel erg opzoek naar mensen die iets soortgelijks mee hadden gemaakt. Een soort ervaringsverhaal van iemand die ook ziek was zonder duidelijke diagnose. Deze kon ik niet echt vinden dus ik besloot om zelf een blog te beginnen, omdat ik denk dat chronisch ziek zijn fysiek maar ook zeker mentaal erg zwaar kan zijn.

Het doel van mijn blog is om mensen een inkijkje in mijn leven te geven. Ik probeer om veel persoonlijke stukken te delen maar dit ook af te wisselen met bijvoorbeeld een happy moments of een artikel over bloggen.

Welke blog comment is je het meeste bijgebleven?

Ik vind eigenlijk elke reactie die ik krijg bijzonder. Ik blijf het elke keer zo onwijs bijzonder vinden dat mensen de tijd nemen om een reactie achter te laten op een van mijn artikelen en daar ben ik uiteraard heel erg dankbaar voor.

Wat mij het meeste is bijgebleven is iemand die mij schreef dat ik ze veel aan mijn blog had, omdat ik dingen op een eerlijke en herkenbare manier vertelde. Dat vind ik toch wel een enorm compliment. Daarmee heb ik mijn doel eigenlijk wel bereikt, want ik wilde graag op een herkenbare manier schrijven over het leven met een chronische ziekte.

Wat ik ook heel mooi vind is het feit dat mensen die mijn blog lezen heel erg met mij mee leven en proberen mee te denken. Zo krijg ik soms tips of mensen die mij een mail sturen met:”Heb je hier al aan gedacht of heb je dit al geprobeerd?” Dit vind ik altijd zo lief en ik ben hier dan ook heel erg dankbaar voor!

Waarom blijf je hangen op een blog en waardoor klik je weg?

Ik klik meestal weg op een blog waar veel gesponsorde content op staat of waar de reclame je om de oren vliegt. Misschien heel jammer omdat ik op die manier veel leuke artikel mis. Daarnaast klik ik weg als er een moeilijk leesbaar lettertype gebruikt wordt, omdat ik dit simpelweg niet prettig vind om te lezen.

Ik vind het heel erg leuk om persoonlijke verhalen te lezen dus ik blijf op een blog hangen als diegene persoonlijke stukken schrijft. Verder hou ik van een eerlijke schrijfstijl, dus dat iemand ook verteld over minder leuke dingen, want het leven is immers niet altijd rozengeur en maneschijn. Ik vind het ook altijd leuk als er mooie foto’s gebruikt worden in een artikel, al is het voor mij niet echt een must dat een blog alleen maar mooie foto’s moet hebben hoor.

Dit waren de vragen voor deze week. Binnenkort komt er weer een artikel online met andere vragen dus als je ook een vraag hebt over bloggen, stel hem dan gerust in een reactie onder dit bericht. 

 

Ps. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

17 Reacties

 1. 16 maart 2019 / 11:35

  Het voordeel, en tegelijkertijd ook weer nadeel van een persoonlijk blog is dat je zelf bepaalt wanneer je iets plaatst. Heb je een commercieel blog dan heb je meer ‘verplichtingen’ wat dat betreft.

 2. 16 maart 2019 / 13:11

  Grappig, ik vind het juist fijner om gesponsorde artikelen te lezen met tips voor producten, speelgoed etc.

 3. 16 maart 2019 / 15:51

  Een persoonlijk blog maken lijkt mij niet eenvoudig. Wat ik van jou sterk vind is dat er weinig taalfouten in je posts zitten! Dat stoort meer dan reclames vind ik. Je lettertype mag wel iets groter die vind ik aan de kleine kant. Verder een heel mooi blog!

 4. 16 maart 2019 / 16:21

  Zo te lezen heb je voor jezelf een prima balans gevonden in wat je wilt vertellenen hoe je dat afwisselt. En ik deel jouw mening: te veel reclame is niks (een beetje vind ik zelf niet erg, doe ik ook) maar foto’s vind ik eigenlijk wel een must.

 5. 16 maart 2019 / 16:51

  Ik vind dat je wel een goede balans hebt in je blog. Maar misschien is het een idee om mee te nemen, dat je meer over andere onderwerpen ook gaat bloggen zodat je een hobby er bij krijgt en je niet meer alleen maar gefocust ben op je ziekte. Dit kan namelijk je ziekteproces ook helpen, ik hoop namelijk echt voor je dat je een manier vindt om er goed mee om te gaan!

 6. 16 maart 2019 / 17:34

  Ik vind het erg mooi dat je zo persoonlijk schrijft. Het geeft velen een kijk in t onbekende. Ook is het erg fijn dat schrijven voor jou n uitlaatklep is natuurlijk

 7. 16 maart 2019 / 19:04

  Mijn blog is ook ooit ontstaan als soort van uitlaatklep, maar inmiddels zijn de meeste artikelen vooral reis gerelateerd. Nog steeds een uitlaatklep maar dan minder persoonlijk.

 8. 16 maart 2019 / 19:31

  Ik vind mensen die persoonlijk schrijven echt altijd wel boeiend, voor mij is dit iets moeilijker zou niet weten waarover te schrijven dan 🙂

 9. 17 maart 2019 / 09:20

  Ik vind het ook altijd lastig om een balans te vinden tussen persoonlijke informatie en privacy.

 10. 17 maart 2019 / 11:01

  Via FB kwam ik hier en ben eigenlijk niet meer weggaan. Je blog raakt mij en ik hoop echt dat ze iets vinden waar je verder mee kunt. Het mooie van een persoonlijk blog is dat het gaat om jou als eigen persoon. Dat maakt dat je verhaal mensen raakt. Daarom is het herkenbaar. Zo heb ik heel veel geschreven over rouw en rouwverwerking. Ik zat met dezelfde vragen: Zitten mensen hier wel op te wachten? Al dat verdriet. Maar aan de andere kant is het mijn blog en daarom mijn verhaal. Mocht je het niet willen lezen dan “zap” je maar weg. Blijf lekker schrijven, ook al is het om je hart te luchten. Om het later nog eens terug te lezen…

 11. 17 maart 2019 / 12:13

  Een persoonlijk blog lijkt mij niet makkelijk om te maken. Jij slaagt daar enorm goed in! Ik kom zeker nog een terug om je posts te lezen!

 12. 19 maart 2019 / 20:00

  Ik vind dat je veel persoonlijk info deelt.. en als dat oplucht en je in je schrijven je hart kwijt kunt, moet je dat zeker doen. Keep ip up.

 13. 19 maart 2019 / 21:06

  Het gaat erom hoe jij je erbij voelt meid 🙂 Als schrijven voor jou oplucht, vooral doen, voor jezelf! En van de kans is groot dat je dan mensen aantrekt die zich in jouw herkennen en die je net weer een stap verder kan helpen. Be kind to yourself 🙂

 14. 19 maart 2019 / 21:53

  het is heel tegenstrijdig; ik lees het liefste persoonlijke verhalen, maar ik vind het zelf heel moeilijk om heel persoonlijke dingen te vertellen… Ik hou er ook niet van als een blog zo vol staat met reclame en affiliate links dat je de tekst er tussen moet zoeken.

 15. 20 maart 2019 / 08:06

  Onrustige lettertypes vind ik ook onprettig inderdaad. Dat leest niet fijn en is een reden om sneller weg te klikken.

 16. 20 maart 2019 / 08:46

  Ik vind persoonlijke artikelen interessant om te lezen. En als via blog opgelucht krijgt waarom niet. Ga zo door wat je doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *