Dit is wat mijn blog mij gebracht heeft

Dit is wat mijn blog mij heeft gebracht

Mijn blog bestaat alweer een tijdje online. Onwijs gaaf! Toch heeft het een behoorlijke tijd geduurd totdat ik het durfde om mijn blog online te zetten. Waren die angsten vooraf terecht of is het allemaal heel erg meegevallen? Dit is wat mijn blog mij heeft gebracht.

Hoe het begon

Vanaf december 2017 ontstond het idee om een blog te beginnen. Ik had de naam bedacht, ideeën uitgewerkt en artikelen geschreven maar ik twijfelde dus ik heb het nooit online gezet. Ik zeg heel eerlijk, het heeft echt maanden geduurd totdat ik het lef had om mijn blog online te zetten, want wanneer het online staat kun je het er niet meer zo makkelijk afhalen. Wat als niemand mijn blog zou lezen of nog erger wat als mensen het super stom vonden wat ik schreef? Dan stond mijn blog wel op internet. Kortom ik heb maanden getwijfeld totdat ik in juli opeens de knop om zette.

Een blog schrijven is iets wat ik graag wil, waarom zou ik dan wachten en mij iets aantrekken van de mening van een ander. Dit is wat ik leuk vind om te doen en ik ga het gewoon proberen. Heel stoer kocht ik toen een een hosting, een WordPress thema en ik schreef mijn eerste artikel. Nu had ik alles gedaan. Ik hoefde alleen nog maar op publiceren te drukken en mijn hele blog stond online. Uiteindelijk heb ik nog twee weken gewacht met het online zetten maar feit blijft dat mijn blog vanaf die dag bestond. Achteraf een van de beste keuzes ooit!

Ja, ik heb je blog gelezen

Het blijft een gek idee dat mensen die ik ken mijn blogs lezen. Het blijft een beetje een gek idee dat ik iets op internet zet, die ander dat leest en dat dan vervolgens weet terwijl ik het niet face to face tegen die gene heb gezegd. Dat je een gesprek voert en diegene zegt: ja, dat heb ik gelezen op je blog. Hartstikke leuk maar het blijft een beetje wennen. Aan de andere kant is het ook super handig, want ik kom soms weken niet naar school maar via mijn blog kunnen klasgenoten toch een beetje volgen hoe het met mij gaat. Zo blijft iedereen op de hoogte!

Door mijn blog ben ik in contact gekomen met mensen die hetzelfde hebben als ik of in ieder geval mensen die ook chronisch ziek zijn. Eerder had ik dit contact niet echt. In mijn omgeving was ik de enige die ziek was er, was niet iemand met soortgelijke klachten waar ik mee kon praten. Dit is dus zeker een pluspunt van het beginnen van mijn blog.

Wat ik super lief vind zijn mensen die met mij mee proberen te denken. Sommige mensen voelen zich een beetje bezwaard, omdat ze bang zijn om betweterig over te komen maar ik ben iedereen die meedenkt hartstikke dankbaar! Alle tips en suggesties die ik heb gekregen schrijf ik op een lijstje wat ik meeneem naar de specialist om het daar voor te leggen.

Dit is wat mijn blog mij heeft gebracht

Iedere keer dat ik een nieuw artikel heb geschreven blijft het spannend om die online te zetten. Het maakt mij toch kwetsbaar, omdat ik iets heel persoonlijks op internet zet. Gelukkig krijg ik zo veel positieve reacties dat ik het nu alleen maar leuk vind om dingen met jullie te delen!

Sinds mijn blog online staat ben ik zo overweldigd door alle berichtjes! Zo onwijs lief van jullie allemaal! Ik krijg berichtjes, mailtjes maar ik word ook persoonlijk aangesproken door mensen die ik ken of mensen die ik al heel lang niet meer heb gesproken. Ik vind het zo bijzonder dat zo veel mensen de tijd nemen om mijn blog te lezen en eventueel een reactie achterlaten. Dat had ik echt nooit verwacht toen ik mijn blog online zette. Ik lees ieder berichtje/mailtje en ik ben zo onwijs dankbaar dat mensen de tijd nemen om iets naar mij te schrijven! Helaas duurt het soms wat langer dat ik reageer maar ik lees alles en ik probeer op zo veel mogelijk dingen te reageren.

Ik wil iedereen voor nu in ieder geval bedanken voor het lezen op yousra-yasmine.nl Ik hoop dat jullie nog lang mijn blogs blijven lezen en ik hoop nog lang blogs te mogen schrijven.

Ps. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

29 Reacties

 1. 16 oktober 2018 / 14:07

  Ik schrik ook vaak hoeveel ik in het echt wordt aangesproken over men blog! Wel leuk want het geeft direct terug wat thema’s om te bespreken.

 2. 17 oktober 2018 / 08:47

  Heel herkenbaar, soms vind ik het ook bizar (maar natuurlijk erg leuk) dat ik volgers en lezers heb – en me vertellen dat ze er echt iets aan hebben! Ik wil je heel veel sterkte wensen want er is niets vervelender dan een onzichtbare ziekte hebben (ik heb zelf fybromyalgie) – erg fijn dat je in ieder geval lotgenoten hebt kunnen vinden dmv je blog.

 3. 17 oktober 2018 / 08:54

  De beste therapieën bestaan uit schrijven, je angsten, je vragen, al je ontboezemingen, je wensen… noem maar op. Niet voor niets wordt schrijven als helend aanschouwt. Moest het nu ook nog eens lichamelijke gebreken kunnen oplossen was er al heel wat leed uit de wereld. Maar tot dan is een luisterend oor en een schouderklopje van één van je lezers even welkom denk ik.

 4. 17 oktober 2018 / 12:37

  Het feit dat je echt over persoonlijke zaken schrijft zorgt er allicht voor dat mensen je meer gaan aanspreken. Ik blog ook weeral een hele tijd en bij mij valt dat persoonlijk contact eigenlijk nogal mee. Ik krijg wel veel comments op de blog.. Waarschijnlijk omdat ik enkel over meer oppervlakkige zaken schrijf.

 5. 17 oktober 2018 / 21:56

  Blijf het gaaf vinden als mensen mij aanspreken als ze mijn blog hebben gelezen. Schrijf vooral lekker door!

 6. 18 oktober 2018 / 10:04

  ik vind het nog steeds ( en ik schrijf toch al heel wat jaartjes ) leuk als ik mensen spreek die mijn stukken gelezen hebben

 7. 18 oktober 2018 / 11:40

  Ik moest in het begin van het bloggen ook echt wennen aan het idee dat eigenlijk iedereen mijn artikelen natuurlijk kan lezen. Ik kreeg daar ook vaak reactie op, maar gelukkig vooral leuke en positieve reacties. Dit is nu alweer 7 jaar geleden en ben ik het wel gewend:)

 8. 18 oktober 2018 / 14:34

  Ik herken mezelf in jou en vooral de reacties van de lezer! Ga zo door! Je schrijft leuk!

 9. 18 oktober 2018 / 15:49

  Ik vind het goed dat jij dit doet, mag trots zijn op jezelf!

 10. 18 oktober 2018 / 15:50

  Goed dat je het toch gedaan hebt! Die fijne reacties doen vast ook goed 🙂

 11. Anne - Travelgoodies.nl
  18 oktober 2018 / 19:43

  Heel herkenbaar! Maar inderdaad altijd leuk als mensen reageren op blogs 🙂

 12. 18 oktober 2018 / 20:36

  Je hebt een hele leuke blog, dus ik hoop dat je er nog lang voldoening uit mag halen, zodat je nog lang blijft schrijven 🙂

 13. 18 oktober 2018 / 21:57

  Wat leuk om te horen dat je zoveel positieve reacties on- en offline krijgt!

 14. 19 oktober 2018 / 08:02

  Heel herkenbaar, dat je die eerste post niet zo online durfde te zetten. Het is knap hoe kwetsbaar je, je opstelt!

 15. 19 oktober 2018 / 10:52

  Wat leuk! Ik heb ooit ook wel dat ik een verhaal vertel en dat iemand zegt ‘ja dat weet ik al’ en dat ik dan ooit denk van ja maar hoe dan? Heeft het natuurlijk op mijn blog gestaan! XD

 16. 19 oktober 2018 / 12:18

  leuk he wanneer mensen je er op aan spreken. je hebt natuurljk ook een bijzonder verhaal dat veel mensen aanspreekt denk ik

 17. 19 oktober 2018 / 13:00

  Leuk om te lezen! Ik vond het in het begon ook super eng om persoonlijke posts te delen.

 18. 19 oktober 2018 / 19:17

  Ik vond het leuk je blog te lezen en het mail contact erna, fijn weekend. En je weet je mag me altijd mailen als je even iets wilt schrijven enz. Aardige groetjes van Corrina

 19. Lizzie
  21 oktober 2018 / 12:12

  Ik blijf absoluut lezen meis. Heel fijn dat het zo positief wordt ontvangen.

 20. 22 oktober 2018 / 10:16

  Heel herkenbaar die periode voor het bloggen…ga ik het wel of niet doen…je hebt het wel meteen goed aangepakt zeg! Mooie Pipdig theme en foto’s. Bij mij ging dat iets anders hahahaha. Eerst mwoh mwoh en toen pas een upgrade. En het van je af schrijven, delen, is ook verwerken. Je bent zo goed bezig. Keep it up! xxx

 21. 25 oktober 2018 / 11:17

  Fijn dat je zoveel plezier aan het bloggen beleeft en dat het je ook een plek geeft om je zorgen van je af te schrijven!

 22. 27 oktober 2018 / 07:27

  Goed dat je uiteindelijk de stap hebt gemaakt om te gaan bloggen en het online zetten. Moet je kijken wat je in zo’n korte tijd voor jezelf al bereikt hebt. Ik begrijp wel heel goed dat je naar dit punt hebt toe moeten groeien.

 23. 28 oktober 2018 / 05:17

  Cześć Yousra 😉
  Ik ben een Poolse blogger die heel blij is met Nederland. Op je blog leer ik een taal, maar gebruik soms een vertaler;) Creëer en wees creatief. Gezond worden!

  • 28 oktober 2018 / 10:43

   Wat super lief van je! Leuk dat je mijn blog leest en leuk dat je daarmee de taal leert!
   Bedankt voor je lieve woorden!
   Liefs,

 24. 13 november 2018 / 13:57

  Leuke blog heb je en fijn dat het je wat positiefs brengt:)

 25. 14 november 2018 / 09:29

  Ik blijf het ook apart vinden dat men gewoon mijn artikelen lezen, fijn dat je er plezier in hebt in het schrijven en het zal ook een fijne uitlaatklep zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *