Gefeliciteerd lieve zus,

Gefeliciteerd lieve zus

Vandaag is mijn allerbeste vriendin en tevens mijn kleine zusje jarig. Voor deze speciale gelegenheid leek het mij een leuk idee om een brief te schrijven voor mijn (nu niet meer zo kleine) zusje. Gefeliciteerd lieve zus!

Lieve zus,

Vijftien jaar geleden zagen wij elkaar voor het eerst en sinds dien zijn we onafscheidelijk. Vanaf dat moment waren wij elkaars beste vriend. Iedereen denkt altijd dat wij een tweeling zijn. Zo erg lijken wij op elkaar. Zo erg dat mama en papa ons soms niet eens uit elkaar kunnen houden. We houden allebei van dezelfde grapjes, televisieseries en we kunnen uren met elkaar praten over de meest onzinnige dingen.

Van ons twee ben jij degene met de ”grote” mond. Jij durft overal iets van te zeggen. Daar kan ik nog wat van leren. Vroeger durfde ik namelijk niet eens te vragen of iemand in de winkel iets voor mij wilde pakken. Ik was overal te verlegen voor. Ik keek tegen je op. Ik keek en observeerde net zo lang totdat ik het ook durfde.

Vergeleken met jou ben ik soms echt een watje. Drie jaar geleden lieten wij allebei een tweede paar oorbellen schieten. Iets waar we allebei al langere tijd van droomde. Totdat het daadwerkelijk ging gebeuren. Ik trok wit weg en jij wierp je op om als eerst te gaan. Je glom van oor tot oor toen je uit de stoel stapte met je nieuwe oorbellen! Jij durft dingen te doen waar ik alleen maar van kan dromen en juist om die rede kijk ik tegen je op. We zijn niet hetzelfde maar ik kan onwijs veel van jou leren.

Een chronische ziekte

De afgelopen jaren heeft ons leven behoorlijk op de kop gestaan. Mijn ziekte heeft natuurlijk zijn wisselwerking op het hele gezin en daarmee automatisch ook op jou. Man, wat voelde ik mij schuldig dat ik vanwege mijn ziekte niets meer kon doen. Ik was ouder geworden en ik wilde zo graag met je winkelen, terrasjes pakken en vooral gezellige dingen doen. Helaas zat het er niet in. Ik was te ziek om deze dingen te doen. Ik voelde mij hier zo schuldig over, ondanks dat ik er natuurlijk helemaal niks aan kon doen. We waren nu eindelijk op een leeftijd waarop we dit soort dingen konden gaan doen en dan laat mijn lijf het afweten. Ik vond (en vind) het zo ontzettend erg. Gelukkig voel ik mij de laatste tijd een stukje beter, waardoor wij weer samen dit soort dingen kunnen gaan doen.

Toen er veel dingen waren die ik niet meer kon, liet jij je niet tegen houden. Je zocht gewoon een oplossing waardoor ik wel weer mee kon. Je kocht een rolstoel voor mij en samen konden we weer winkelen. Geen moeite was je teveel. Je duwde mij de hele stad door in mijn rolstoel. Sterker nog, je wilde zelfs rondjes draaien en trucjes doen met de rolstoel. Samen komen wij er wel!

Positief

Een chronische ziekte zette niet alleen mijn leven op zijn kop maar ook dat van jou. Nooit maar dan ook echt helemaal nooit heb jij je hoofd laten hangen. Je bent altijd positief en je probeert overal het positieve in te zien, hoe lastig dit in sommige gevallen ook is. Samen kunnen wij de wereld aan!

Laten we het komende jaar, een jaar maken om nooit meer te vergeten. Een jaar waarin je nog gelukkiger mag worden dan je nu al bent en waarin al je dromen uit mogen komen. Dit wordt een jaar waarin ik nog ontelbaar keer tegen je kan zeggen hoe trots ik op je ben en hoe veel ik van je hou. Laten we vandaag proosten op je verjaardag en denken aan alle mooie dingen die nog zullen komen.

Ik hou van je tot aan de maan en terug!

Gefeliciteerd lieve zus!

Liefs,

Yousra Yasmine

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *