Happy moments | Waar word ik gelukkig van?

Happy moments | Waar word ik gelukkig van?

Geluk zit in de kleine dingen. Al die kleine geluksmomenten zorgen voor een groter gelukkig geheel. Maar geluk is voor iedereen anders. Zo wordt de een gelukkig van hele grote dingen terwijl een ander geluk ziet in de kleinste momenten. Waar word ik gelukkig van?

Nadenken

Sinds ik ziek ben probeer ik af en toe mijn hoofd af te leiden. Ik ben namelijk heel erg geneigd om veel na te denken, om elk klein detail na te gaan en alle voors en tegens tegen elkaar af te wegen. Ik blijf telkens opzoek naar een diagnose, die zoektocht staat nooit stil. Nadenken is goed maar soms is het ook goed om je gedachten even af te leiden.

Zo probeer ik sinds kort om elke dag te kijken naar dingen die mij gelukkig gemaakt hebben of momenten waar ik die dag dankbaar voor ben. Misschien klinkt het hartstikke cliché maar het zorgt er wel voor dat je bewust even stil staat bij kleine geluksmomentjes.

Kleine dingen

Ik ben van mening dat niet alleen grote dingen gelukkig maken. Natuurlijk is een nieuwe telefoon, wereldreis of een nieuwe ring prachtig en wordt ik daar dolgelukkig van maar er zijn zo veel kleine dingen die ook geluk brengen.

”Enjoy the little things”

Zo wordt ik hartstikke blij van bloemen in de woonkamer. Iedere keer als ik dan opnieuw de kamer in kom ben ik bij om zo’n mooie bos bloemen te zien staan. Welke bloemen maken eigenlijk niet uit maar hoe kleurrijker hoe vrolijker!

Vaak gaan we op zaterdag naar de stad of iets leuks doen. Zaterdag is dan ook echt een dag waar ik naar uitkijk. Lekker winkelen, naar een andere stad of simpelweg op een terras zitten en iets drinken. Vervolgens de zaterdag afsluiten door met de hele familie te eten. Zaterdag is dan ook echt een van mijn lievelingsdagen.

Zon, zee, zomer

Ik ben ultiem gelukkig op het moment dat ik op vakantie ben. Het is vast enorm cliché, omdat de meeste mensen gelukkig worden van op vakantie gaan. Toch is het iets waar ik altijd onwijs naar uit kijk. Wij plannen meestal last minute een vakantie dus ik heb tijd genoeg om research te doen naar leuke vakantie landen. Als de vakantie eenmaal geboekt is begint het aftellen. Iedere dag ben je dan een dagje dichterbij je vakantie. Dan moet je nadenken over wat je in je koffer doet en welke plekken je draag wil gaan zien. Heerlijk om na te denken over de vakantie, om vervolgens ook nog daadwerkelijk op vakantie te gaan. Herken je dat? Dat de voorpret van op vakantie gaan al een heel leuk iets op zich is.

Wat ik ook heerlijk vind, is om op een terras te zitten, in de zon, kijkend naar de menigde die langs loopt. Of het nou een terras is op een zonnige vakantie bestemming of dat het een terras is in de stad, ik vind het allemaal geweldig!

Tot slot, vind ik het heerlijk om lekker buiten in de zon te zitten, als het zomer is. Lekker in de zon werken op mijn laptop. Of de heerlijke zomeravonden dat je lekker in de tuin kan eten of drankjes drinken in de tuin tot het donker word. Sowieso is de zomer mijn favoriete seizoen dus zo lang de zon schijnt ben ik gelukkig!

Ps. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

6 Reacties

 1. 27 februari 2019 / 19:36

  Ja! Van zon, zee en zomer word ik ook gelukkig. Als ik op reis ben (en er is ook nog eens veel zon) ben ik op mn best! 😉

 2. Jessie | Business Blog School
  5 maart 2019 / 15:09

  Voor mij is het soms al ’s morgen door een handige verzorgende geholpen worden waardoor ik met meer energie de dag kan beginnen. Of de eerste slok koffie, of de geur van schone lakens. Of natuurlijk een toffe blogreactie 😉

 3. 5 maart 2019 / 16:00

  Ik snap helemaal dat je uitkijkt naar de zaterdagen. Leuk dat het een terugkerend iets is. En dan zondag lekker uitbrakken.

 4. 5 maart 2019 / 21:53

  Van de zomer word ik ook gelukkig, dus ik snap je helemaal! De zon maakt iedere dag net ietsjes mooier vaak!

 5. 7 maart 2019 / 19:29

  Mooi. Dankbaar zijn voor en blij worden van kleine dingen. Ik herken het helemaal. De euforie als je een regenboog kan zien. Ik heb het nog! Dat komt ook doordat een klein kindje je hieraan helpt te herinneren. Voor haar is nog zoveel ‘nieuw’ en bijzonder en daar neemt ze ons ook in mee. Heel dierbaar vind ik dat.

 6. 20 maart 2019 / 20:03

  Zon, zee, strand en terras, dat zijn ook mijn favoriete ingrediënten voor een geslaagde vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *