Hoe een bril mijn wazige zien deed verdwijnen

Hoe een bril mijn wazige zien deed verdwijnen

Als ik televisie keek dan waren de beelden wazig. Als ik een boek las dan danste de letters over de bladzijdes. Ik heb al jaren last van wazig zien. Dit was een klacht die langzaam aan steeds erger werd door het gebruik van medicijnen. Ik had mij er inmiddels bij neer gelegd dat dit iets is wat bij mij hoort. Totdat ik erachter kwam dat er misschien toch nog een oplossing was.

Wazig zien

Ik heb al heel erg lang verschillende vervelende klachten. Een van die klachten was dat ik de hele tijd alles wazig zag. Deze klacht is hartstikke vervelend maar ik heb er nu al zo lang last van dat ik er inmiddels wel min of meer aan gewend ben. Dit klinkt misschien heel erg gek maar als je ergens heel lang last van hebt dan leer je ermee leven en je leert ermee om te gaan. Het is namelijk niet anders.

Nu ben ik een hele tijd geleden begonnen met nieuwe medicijnen en hierdoor kreeg ik steeds meer last van wazig zien. Nu kan het zijn dat mijn slechte zien versterkt werd door het gebruik van die medicijnen. Het is waarschijnlijk niet de oorzaak maar het kan elkaar (helaas) wel versterken.

Lang verhaal kort: Ik kreeg steeds meer klachten zoals bijvoorbeeld: hoofdpijn en nog slechter zien. Dit deed mij besluiten om nog eens een oogmeting te laten doen. Ik was in het verleden al verschillende keren bij de oogarts geweest maar toen was er niks aan de hand. Ook heb ik al verschillende keren een oogmeting gedaan bij een opticien. Hier kwam in het verleden ook nooit iets uit maar toen de klachten erger werden besloot ik om nog eens een oogmeting te laten doen bij een andere opticien. Na die oogmeting werd mij geadviseerd om eens naar een optometrist te bezoeken. Niet lang daarna zijn we op zijn advies naar een optometrist gegaan die mijn ogen opnieuw heeft gemeten en daaruit kwam dat ik toch een bril nodig had.

Nieuwe bril

Die middag heb ik samen met mijn moeder een nieuwe bril uit gezocht. Ik had zo ongeveer iedere bril op gehad die ze in de winkel te koop hadden om uiteindelijk toch bij de bril te blijven die ik als een van de eerste had gepast. Nou dat is niet helemaal waar, want ik bleef tot het laatste moment twijfelen tussen twee brillen. Ik twijfelde tussen een bril met een mooi en bijzonder montuur en de bril die ik uiteindelijk heb gekocht. Na lang twijfelen besloot ik om toch voor safe te gaan en ik kocht onderstaande bril van Dolce & Gabanna. De andere meer apartere bril was ook heel erg mooi maar ik was bang dat ik daar na een tijdje op uitgekeken was, terwijl het model wat ik nu heb een nogal tijdloos model is.

Goed, ik had een montuur uitgezocht en de sterkte van de glazen was bepaald.

Vanaf nu ben ik dus een bril drager en dat ziet er als volgt uit:

Hoe een bril mijn wazige zien deed verdwijnen

Wennen aan mijn nieuwe bril

In het begin was het heel erg wennen om de hele dag een bril op je neus te hebben maar na een tijdje was dat gevoel gelukkig helemaal verdwenen. De eerste paar dagen was ik een beetje duizelig, omdat mijn ogen heel erg moesten wennen aan mijn nieuwe bril. Je ogen moeten namelijk heel erg wennen aan het feit dat ze zich nu niet meer zo hoeven in te spannen. De spieren in mijn ogen hebben al die tijd over actief aangespannen en dat is door het dragen van mijn bril niet meer nodig. Na een paar dagen was de duizeligheid verdwenen en ik wil nooit meer zonder mijn bril!

Inmiddels ben ik helemaal gewend aan mijn bril. Sterker nog, ik vergeet mijn bril soms gewoon af te zetten als ik bijvoorbeeld naar bed toe ga. Nu draag ik al een tijdje mijn nieuwe bril en het is zo’n verademing! Ik kan alles weer normaal en scherp zien! Tot mijn verbazing heb ik helemaal geen last meer van wazig zien. Ik kan met gemak dingen die op een afstandje staan lezen en ik kan weer met een gerust hart televisie kijken! Ik wil in ieder geval nooit meer zonder bril!

Ps. volg je mij al op Instagram? Daar geef ik jou een inkijkje in mijn leven door middel van foto’s. Ik zou het leuk vinden om elkaar daar te volgen!

Delen:

1 Reactie

  1. 1 februari 2020 / 13:22

    Toch gek dat medicatie mede voor zo’n beperking als slecht(er) zien kan zorgen?! Mijn vriend neemt ook dagelijks medicatie en heeft daardoor een bril moeten aanschaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *