Ik ben ziek maar heb geen ziekte

Ik ben ziek maar heb geen ziekte

Mijn leven is met 180 graden gedraaid. Helaas is er geen duidelijk keerpunt. Alle klachten slopen er langzaam in. Vandaag de dag ben ik nog steeds ziek maar heb ik geen ziekte.

Helemaal vergeten

Ik zou niet meer weten hoe het voelt om niet ziek te zijn. Hoe het zou voelen om iets te eten zonder misselijk te zijn. Ik zou niet meer weten hoe het voelt om de dag door te komen zonder moe te zijn. Ik zou mij niet meer kunnen voorstellen hoe het zou voelen om gezond te zijn.

Best gek eigenlijk dat je al die dingen zo snel weer vergeet. Vroeger vertelde mijn vader mij altijd dat ik dankbaar moest zijn voor mijn goede gezondheid. Hij vertelde dat ik dankbaar moest zijn voor al het goede omdat je gezondheid heel erg kwetsbaar is. Toen stond ik niet echt stil bij wat hij mij toen vertelde. Ik was nog klein en was vooral druk met buiten spelen en naar school gaan haha.

Nu alles zo anders is dwarrelen de woorden van mijn vader door mijn hoofd. ”wees dankbaar voor je gezondheid want het kan ieder moment veranderen” Nu probeer ik hier bewust bij stil te staan. Ondanks dat mijn gezondheid niet optimaal is ben en blijf ik dankbaar voor wat ik nog heb.

Ziek zonder ziekte

Ik vind het lastig om te accepteren dat ik ziek ben maar in feite geen ziekte heb. Hoe ga je een ander uitleggen dat je heel veel klachten hebt terwijl er geen diagnose is? Ik vind dat nogal lastig.

Als voorbeeld: Ik zit nu ziek thuis omdat het op dit moment niet lukt om naar school te gaan maar ik twijfel. Ik zit ziek thuis met allerlei klachten maar ik heb geen ”echte” ziekte. Onzin natuurlijk! Ik heb zo veel klachten dat het logisch is dat het op dit moment even niet lukt. Gelukkig is iedereen in mijn omgeving heel erg begripvol dus dat scheelt enorm.Toch spookt die gedachte wel eens door mijn hoofd.

Over dit onderwerp heb ik eerder een artikel geschreven. Nog niet gelezen? Lees dan dit artikel

We hebben nagedacht

Zelf hebben we (natuurlijk) ook nagedacht wat het zou kunnen zijn. Ik hoop dat ik jullie binnenkort goed nieuws kan brengen. Ziek zijn is natuurlijk geen goed nieuws maar een diagnose zou mij in die zin blij maken zodat ik weet dat ik niet gek ben. Dan kan ik (hoe lastig ook) mijn leven opnieuw in gaan richten.

Op dit moment gaat het helaas nog niet echt goed met mijn gezondheid. School is al drie weken begonnen en ik heb alle drie deze weken gemist.

Zoals ik al vertelde hebben we zelf nagedacht over wat het zou kunnen zijn. En ik hoop met mijn hele hart dat ik gelijk heb. Dat we eindelijk hebben gevonden wat het is. Binnenkort heb ik een gesprek met de kinderarts en dan ga ik haar mijn ideeën voorleggen en ik hoop zo dat we eindelijk hebben gevonden waar we al die tijd naar hebben gezocht.

Hoop je met mij mee?

Ps. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

40 Reacties

 1. 20 september 2018 / 22:39

  Hopelijk voel je snel beter ondanks alles lijkt mij best lastig om uit te leggen

 2. 21 september 2018 / 09:07

  Het is heel lastig, dat snap ik. Mijn kinderen hebben wel een diagnose en zeggen het net andersom. Ik heb een ziekte, maar ben niet ziek, want ondanks alle zorg elke dag kunnen ze naar school. Ik hoop dat ze snel vinden hoe en wat en je weer kan doen wat je graag wilt.

 3. 21 september 2018 / 09:21

  Ik hoop heel erg met je mee. Want het lijkt me zo frustrerend om het niet te weten! Ja, ik heb ook al mogen merken dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Een gezonde mens heeft vele wensen, een zieke mens maar één, las ik. En eigenlijk is dat wel zo he.

 4. 21 september 2018 / 11:12

  Als je weet wat het is is zo fijn! I know de onzekerheid van het niet weten en toch merken dat je ziek bent! Succes met de kinderarts. Ik hoop oprecht dat die je kan helpen.

 5. 21 september 2018 / 12:12

  ik kan me vooorstellen dat het erg fijn is als je een diagnos ehebt, dan heeft het een naam en kun je je inlezen en kunnen ze je beter helpen

 6. 21 september 2018 / 23:51

  Ik hoop zeker met je mee. Wat ellendig dat je je zo ziek voelt. Hoop dat je er snel achterkomt wat het is, want gek genoeg geeft dat waarschijnlijk ook wat rust en kunt je gericht behandelen. Sterkte!

 7. 22 september 2018 / 11:44

  Wat ontzettend naar voor je. Zelf heb ik ook jarenlang last gehad van klachten zonder diagnose. Later bleek het vooral psychologisch te zijn. Geef niet op en blij zoeken!

 8. 22 september 2018 / 13:55

  Natuurlijk hoop ik met je mee. niks is zo erg als pijn voelen en niemand kan de oorzaak vinden

 9. 22 september 2018 / 15:41

  Wat vervelend voor je. Ik hoop dat je inderdaad een diagnose vindt en krijgt, zodat je, zoals je zo mooi zegt, je leven opnieuw kunt inrichten. Sterkte.

 10. 22 september 2018 / 17:59

  Ik hoop zeer zeker dat je een diagnose krijgt. Ik snap ook precies waarom, ik heb een knieblessure maar niet echt een duidelijke diagnose… Dus als je het zegt dat het uitleggen moeilijk is snap ik je precies.
  Succes met het voorleggen van jouw ideeën. Fingers crossed!

 11. Lizzie
  22 september 2018 / 19:04

  Ik hoop met je mee op een diagnose. Kan me zo goed voorstellen dat dat toch een fijn gevoel zal geven. Je hebt in ieder geval iets om mee te identificeren en iets om mee aan de slag te gaan. Spannend de komende tijd.

 12. 22 september 2018 / 19:14

  Dat lijkt me inderdaad behoorlijk heftig. Vooral die onzekerheid! Sterkte!

 13. 22 september 2018 / 20:40

  Echt heel rot om niet te weten waarom je ziek bent. Ik zou ook niet meer weten hoe het voelt om geen pijn te hebben, maar ik weet wel waar het vandaan komt.

 14. 22 september 2018 / 20:40

  Echt heel rot om niet te weten waarom je ziek bent. Ik zou ook niet meer weten hoe het voelt om geen pijn te hebben, maar ik weet wel waar het vandaan komt.

 15. 22 september 2018 / 23:27

  Pfoe, wat een lastige situatie. Ik kan mij goed voorstellen dat een diagnose je veel rust geeft, dus ik hoop met je mee dat de oorzaak van je klachten snel gevonden is!

 16. Linda
  23 september 2018 / 07:57

  Mijn vriend had precies hetzelfde waarbij twee jaar lang geen diagnose gesteld kon worden. Uiteindelijk bleek hij een angststoornis te hebben. Dus ik zou ook eens gaan zoeken in de mentale hoek.

 17. 23 september 2018 / 08:40

  Wat naar dat je nog steeds niet weet wat er nu eigenlijk aan de hand is. Hopelijk komt de diagnose snel! En dan natuurlijk ook de genezing hopelijk snel!

 18. Naomi
  23 september 2018 / 09:20

  Vind het echt erg voor je zeker omdat je dingen moet missen hoop dat je snel meer duidelijkheid krijgt

 19. 23 september 2018 / 09:21

  Jeetje, wat lastig allemaal zeg! Hopelijk weet je snel wat er aan de hand is…

 20. 23 september 2018 / 09:49

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je een diagnose wilt, geef niet op en blijf voor jezelf opkomen!

 21. 23 september 2018 / 10:05

  ah meid, ik hoop zo voor je dat ze snel een oorzaak kunnen vinden.

 22. 23 september 2018 / 10:22

  Ik hoop voor je dat ze gauw de oplossing vinden. Ik heb ook ontzettend veel onderzoeken gehad en daar kwam ook elke keer niets uit. Nu heb ik de diagnose fibromyalgie (alleen aan te tonen door andere dingen allemaal uit te sluiten, dus niet zichtbaar in bloed o.i.d.), stuit helaas vaak op veel onbegrip, omdat ik er niet ziek uit zie.

 23. 23 september 2018 / 17:15

  Openhartige blog, mooi geschreven. Veel sterkte.

 24. 24 september 2018 / 09:50

  Hmm lijkt me heel moeilijk, wie weet ligt het aan je voeding en je ‘positieve’ mindset. Je kan ook een keer proberen om naar een Bioresonantie praktijk te gaan zoals die van mijn zus: zij helpt vaker mensen die ziek zijn en niet weten waar het precies aan ligt. https://jeri-saya.nl/ aanrader <3

 25. 24 september 2018 / 09:59

  ik hoop dat je snel een diagnose krijgt; dat geeft namelijk inderdaad een hoop rust

 26. 24 september 2018 / 21:32

  Een diagnose lost het niet op, maar is inderdaad wel een soort van bevestiging en geeft toch iets van rust. Ik herken dat zo erg ook. Hoop echt zo erg voor je dat je binnenkort duidelijkheid hebt!

 27. 25 september 2018 / 10:02

  lastig dat je nog geen diagnose hebt! Zou het al veel dragelijker maken dat je uit die onzekerheid bent! Hopelijk snel terug rust in je hoofd en een goede behandeling! dikke knuffel!

 28. 25 september 2018 / 10:49

  Sterkte. Niet alle diagnoses worde goed gesteld. Wellicht dat je ziekte nu nog geen naam heeft maar later wel. Ik zou altijd voor een second opinion gaan. Heel vaak hebben artsen geroepen dat er niets is en uiteindelijk bleek dat veel mensen toch iets hadden.
  Heb je hijama dry cupping, mesologie of osteopathie uitgeprobeerd?

 29. 25 september 2018 / 11:02

  Ik hoop zeker met je mee! Fijn dat je omgeving ook zo meelevend is. Dat scheelt al snel in zo een situatie

 30. 25 september 2018 / 11:43

  Wat bijzonder dat je zo open bent over het feit dat je je steeds zo ziek voelt. Ik kan me voorstellen dat het zo lastig en frustrerend is dat je geen idee hebt waar het vandaan komt. Ik hoop dat je snel weet wat het precies is en dat er eventueel een behandeling mogelijk is.

  Dapper dat je ondanks alles toch zo positief blijft!

 31. 25 september 2018 / 17:07

  Veel sterkte ik hoop dat je gauw meer duidelijkheid krijgt 😉

 32. Angelina
  25 september 2018 / 18:15

  Is er met de bloedonderzoeken ook getest op b12? Als je hier een tekort aan hebt kan het zorgen voor heel veel vervelende klachten. Iets wat er echt in sluipt. Helaas wordt dit vaak over het hoofd gezien.

  Hopelijk heb je snel meer duidelijkheid.

 33. 25 september 2018 / 20:20

  Hopelijk krijg je binnenkort echt een antwoord op wat je diagnose is. Dat kan misschien de eerste stap zijn richting een genezing, of op zijn minst een manier om de symptomen te behandelen.

 34. 25 september 2018 / 22:33

  Ik hoop zeker met je mee! Want wat moet het toch vervelend zijn om je niet goed te voelen en niet precies te weten wat je hebt. Hopelijk voel je je snel beter!

 35. Rory
  26 september 2018 / 11:54

  Iedere keer weer als ik je artikelen en je verhaal lees voel ik onmacht. Zo naar voor je. Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt over wat het precies is, zodat je kan werken aan verbetering. Aan je goed genoeg voelen om naar school te gaan. Liefs.

 36. Irma ten Napel
  26 september 2018 / 21:48

  Wat vervelend zeg, ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt!

 37. 27 september 2018 / 21:52

  Ik hoop dat ze heel snel de diagnose kunnen stellen. En ondertussen heel veel sterkte.

 38. 31 oktober 2018 / 22:33

  Hopelijk kan er eindelijk een diagnose gesteld worden. Dan weet je tenminste íets, dan kan er een plan opgesteld worden en weet je wat er voor je ligt….
  Ik hoop voor je dat je snel duidelijkheid krijgt!

 39. Angela
  11 november 2018 / 22:55

  Toevallig kwam ik je website tegen en heb een aantal blogs gelezen. Vind het super dapper dat je zo open bent over wat er aan de hand is, hoe je je voelt en wat je voelt. We kennen elkaar niet en weet niet goed wat je klachten zijn maar ik wilde vragen of er wel eens gekeken is naar een eventueel b12 te kort? Daar kun je namelijk heel erg ziek van zijn. Ik hoop dat er meer duidelijkheid gaat komen en dat je je uiteindelijk wat beter mag gaan voelen! Heel veel sterkte en mochten ze nog niet gekeken hebben naar je b12 raad ik je aan om dit zeker te laten checken!

 40. 16 december 2019 / 17:50

  Wat naar voor je dat je dit allemaal moet meemaken. Zoveel onzekerheid over je gezondheid en dat terwijl je nog zo jong bent. Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *