Ik ga naar een nieuwe arts toe

Ik ga naar een nieuwe arts toe

Er staat eindelijk weer een nieuwe blog online! In de tussentijd zijn er zo veel verschillende dingen gebeurd op medisch gebied waar ik jullie graag wat meer over vertel. Ik heb namelijk een belangrijk besluit genomen. Ik ga naar een nieuwe arts toe! De afgelopen tijd gingen niet zonder slag of stoot maar de quote gaat:”Tegenwind laat een vlieger stijgen, dus hopelijk is dat in mijn geval ook zo!


Wat is er gebeurd?

Ziek zijn gaat altijd met ups en downs. Soms lijkt alles voor de wind te gaan en op andere momenten wil je het liefst in bed kruipen, omdat het even allemaal tegenzit. Gelukkig is er inmiddels een beetje licht in de duisternis gekomen en dat lichtpuntje gaat vandaag van start!

Ik wil mijn verhaal graag delen al weet ik eerlijk gezegd niet waar ik moet beginnen. De afgelopen tijd is er namelijk heel veel gebeurd. Zo had ik plotseling veel meer pijn, was de hele dag extreem vermoeid en er leek geen einde aan te komen. Nu heb ik sinds ik ziek ben altijd last van pijn en vermoeidheid maar dit was anders. Het was heviger dan normaal. Dit was iets wat niet klopte! Ik keek het lange tijd aan, omdat ik niet voor ieder pijntje aan de bel wilde trekken. Toch verdween de pijn (en de vermoeidheid) niet, waardoor ik naar mijn huisarts en UMC arts ging. Echter bleek al snel dat ze vrij weinig aan deze pijn konden doen.

Wat is de juiste keuze?

Zoals jullie weten ben ik in januari 2019 naar een nieuwe arts in het UMC gegaan. Tijdens dit traject zijn er verschillende dingen gedaan. Zo is er een kijkoperatie uitgevoerd, zijn er nieuwe medicijnen geprobeerd en zijn er meerdere onderzoeken gedaan. Mijn arts uit het UMC heeft alles gedaan wat in zijn vermogen lag om mij te helpen maar inmiddels is zijn plafon bereikt.

Via iemand kreeg ik de tip om naar een andere arts toe te gaan. Ik kreeg zijn naam en het ziekenhuis waar hij werkzaam was. Ik dacht veel na over wat ik nu moest doen. Wat is het beste om te doen? Moest ik naar een andere arts toe gaan die mij misschien kon helpen/een beetje beter kon maken of moest ik bij mijn huidige arts blijven ondanks dat hij niks meer voor mij kon doen. Na heel lang nadenken heb ik besloten om de sprong in het diepe te wagen. Ik ben naar de huisarts gegaan en heb om een doorverwijzing naar deze arts in een ander UMC gevraagd. Die doorverwijzing heb ik gekregen en diezelfde middag belde ik het nieuwe ziekenhuis om een afspraak te maken. Echter was er een lange wachttijd, waardoor ik meer dan twee maanden moest wachten tot ik mijn afspraak had. De afspraak stond gepland voor 8 september 2020.

Een nieuwe arts

Misschien zou je denken dat ik na zo’n lang traject de moed een beetje heb opgeven. Bij vlagen is dat ook zeker het geval. Al dat strijden heeft mij namelijk (nog) niet gebracht waar ik op hoop (beter worden of enige verbetering merken). Word ik ooit nog beter en ga ik ooit een normaal leven leiden (zonder of in ieder geval met minder klachten). Allemaal vragen waar ik op dit moment geen antwoord op ga krijgen. Door naar een andere arts toe te gaan krijg ik weer een beetje hoop op enige verbetering.

Heel eerlijk gezegd weet ik niet goed wat ik kan verwachten als ik naar een nieuwe arts ga. Ik vind het allemaal hartstikke spannend, omdat het altijd afwachten is wie er tegenover je gaat zitten. Een dokter kan heel veel dingen weten en kunnen maar voor mij is het ook heel belangrijk dat ik mij bij iemand op mijn gemak voel.

Vandaag is het dan eindelijk zo ver. Om 14.00 uur heb ik een afspraak met mijn nieuwe arts. Vandaag ga ik vol goede moed op weg naar dit nieuwe ziekenhuis en mijn nieuwe arts. Wel zit deze nieuwe specialist ruim honderdvijftig kilometer bij mij vandaan maar ik heb het er voor over. Ik hoop met heel mijn hart dat deze arts misschien iets voor mij kan doen. Ik hoop op het beste. Als de afspraak is geweest zal ik jullie uiteraard vertellen hoe het is geweest en of deze arts mij verder kan helpen!

Delen:

1 Reactie

  1. 8 september 2020 / 19:55

    Goed nieuws! Helaas moet dat lange wachten echt slopend voor je zijn geweest vooral als de klachten alleen maar erger worden. Ook wel vervelend dat die arts zo ver zit, maar als hij/zij jou kan helpen is het dat verre reizen wel waard.

    Helaas deal ik nu ook met allemaal lichamelijke klachten maar iedere keer komt er niks uit de onderzoeken, we gaan nu kijken voor mijn b12 waarde.

    Ik hoop dat er voor jou snel een diagnose gevonden kan worden of dat in iedergeval de pijn minder wordt en je weer een beetje kan leven. Wat een strijd zeg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *