Ik heb een helix laten zetten

Ik heb een helix laten zetten

Al meer dan een jaar zit ik er over na te denken om een helix piercing te laten zetten. Ik wilde heel graag een gouden ringetje of een diamantje. Na heel lang twijfelen en nadenken heb ik dan toch een helix piercing laten zetten!

Waarom een helix?

Al ongeveer anderhalf jaar denk ik over om een helix piercing te laten zetten. Toch twijfelde ik, want stel dat het onwijs veel pijn zou doen? Ondanks dat vond ik het een super mooi sierraad. Het fijne van oorbellen is dat als je er klaar mee bent, kun je de gaatjes dicht laten groeien en zie je er niks meer van. Altijd handig, want stel dat je er spijt van krijgt.

Uiteindelijk besloot ik om hem toch te laten zetten. Ik was dat jaar al vier keer geopereerd, infusen geprikt en ontelbare keren bloed geprikt. Dit alles heb ik overleefd dus dan zal een helix laten zetten wel meevallen.

Toch was er elke keer wel een rede waarom ik hem niet zou kunnen zetten. Ik was best bang dat het pijn zou doen, omdat ik heel veel wisselende verhalen had gehoord

Een helix laten zetten

Toen we een middag naar de stad gingen vroeg mijn moeder of ik anders nu mijn helix wou laten zetten. Als ik het niet spontaan zou doen dan zou het denk ik nog wel een paar maanden duren tot ik het eindelijk zou durven. dus ik besloot, volledig buiten mijn comfort zone, lekker spontaan een helix te laten zetten.

Het zetten zelf deed totaal geen pijn (gelukkig). Ik mocht op een stoel gaan zitten en achter mij pakte de piercer alle spullen die nodig waren voor het zetten. Gelukkig heb ik al die spullen niet gezien, want dan was ik waarschijnlijk hard weg gerend. Vervolgens zetten ze met een zwarte stift een stip op mijn oor om de plek van de helix te bepalen. Ik heb mijn helix laten zetten op de standaard plek (Je kunt hem ook hoger of lager laten zetten). Hoe het zetten van de helix ging weet ik niet precies omdat ik dus niet heb gezien, ik zat er namelijk met mijn rug naartoe.

Als ze de piercing zetten voel je enkel een kort prikje. Op het moment dat je denkt: ” Au, dat deed pijn” is het al voorbij. Vervolgens doen ze het gekozen sierraad door het gaatje en je bent klaar. Ik heb gekozen voor een zilveren ringetje. Achteraf gezien heb ik mij dus zorgen gemaakt voor niks. Als ik dit van tevoren had geweten had ik mijn helix veel eerder laten zetten hihi.

Mijn andere oorbellen

Ik heb inmiddels drie gaatjes in mijn oren en een helix piercing. Het eerste gaatje heb ik al vanaf dat ik heel jong ben. Ik was denk ik een jaar of zes toen ik oorbellen van mijn moeder cadeau kreeg. De enige voorwaarde van  was, dat als ik de ene oorbel had laten zetten zou ik de andere ook moeten doen. Mijn ouders wilde namelijk niet de winkel uit met een kind met maar een oorbel. Gelukkig deed het zetten niet echt pijn dus niet veel later liep ik hartstikke gelukkig de winkel weer uit met mijn nieuwe oorbellen.

Toen ik naar de middelbare school ging bedacht ik dat het leuk zou zijn om een tweede gaatje te laten zetten. Over het tweede gaatje heb ik hartstikke lang nagedacht, omdat ik bang was dat het pijn zou doen. Met kerst gaan wij altijd naar Duitsland naar een kerstmarkt toe, hier zag ik een juwelier die ook oorbellen schiet dus dit trok mijn aandacht. Voor de grap vroeg ik mijn moeder of ik misschien een tweede gaatje mocht laten zetten (ik had namelijk nooit verwacht dat ze ja zou zeggen), Maar mijn moeder antwoorden: natuurlijk, als jij dat mooi vind dan laten we hem nu toch meteen zetten. Zo gezegd zo gedaan, en niet veel later liep ik wederom de deur uit met mijn tweede set net geschoten oorbellen.

Het derde gaatje heb ik laten zetten zonder hier heel lang over na te denken. We waren in Griekenland op vakantie, waar ik een sieraden winkel zag waar ze oorbellen schoten. Terwijl we bij de sieraden stonden te kijken bedacht ik dat het een leuk idee zou zijn om een derde gaatje te laten schieten. Mijn ouders vonden het goed, het waren immers mijn oren. Ongeveer vijf minuten later zat ik er helemaal klaar voor. Ik had de oorbellen uitgekozen (diamantjes) en degen die de oorbellen zou zetten was er ook al klaar voor. Achteraf gezien een lekkere impulsieve actie maar ik heb er gelukkig nooit spijt van gehad!

Ps. Inmiddels heb ik nog twee nieuwe piercing laten zetten! Dit maal ging ik voor een forward helix en een low helix  Hier heb ik ook een blog over geschreven met mijn piercing ervaring.

Delen:

30 Reacties

 1. 8 december 2018 / 10:05

  Wauw prachtig! Zelf heb ik nu gewoon 2 gaatjes, 1 in ieder oor. Ik zit te twijfelen om een helix of tragus piercing te zetten! Maar dit moet denk ik ook spontaan gebeuren.. ik ben ook bang voor de pijn hihi! Het staat je prachtig!

  • 8 december 2018 / 19:32

   Wat super lief van je! Ik durfde het eigenlijk ook niet te laten zetten. Gelukkig viel het qua pijn heel erg mee. een tragus piercing is ook super mooi!

 2. 8 december 2018 / 11:16

  Ohhhh ik vind ‘m geweldig! Ik wil dit trouwens ook nog laten doen. Ik heb 1 gaatje, maar wil er in totaal 3 én een helix. So cute. Heb je nu in een oor een helix of in allebei? Staat je mooi girl! Doen de gaatjes in je oorlel schieten geen pijn als je ouder bent? Dat houdt mij namelijk tegen…xxx

  • 8 december 2018 / 19:37

   Wat leuk dat je drie gaatjes wil met een helix! Dit heb ik namelijk zelf ook. Ik heb drie gaatjes in elk oor en in mijn rechter oor heb ik een helix.
   Ik vond gaatjes schieten in je oorlel niet echt pijn doen. Als ze gaatjes schieten maakt het apparaat wat het gaatje schiet een soort geluid. Ik schrok meer van dat geluid dan van de pijn. Ik was namelijk heel erg bang dat het pijn zou doen maar achteraf gezien viel het heel erg mee. Maar ja dat weet je pas achteraf hihi 😉

   • 13 december 2018 / 12:15

    Ok thanks girl! Dan ben ik er ietsjes geruster op 😉 xxx

 3. 8 december 2018 / 12:00

  Leuk zeg en wat fijn dat het meeviel met de pijn. Dat scheelt altijd wil. Ik heb een tongpiercing en navelpiercing gehad. Het viel allebei mee met de pijn vond ik.

 4. 8 december 2018 / 12:39

  Ik had echt geen idee wat een helix is haha. Ik heb zelf een navelpiercing gehad en een tongpiercing maar die heb ik er nu allebei weer uit eigenlijk

 5. 8 december 2018 / 13:01

  ik heb er vroeger zo’n 3 boven elkaar gehad. (en drie gewoon in mijn oorlel en dan nog zo een kleintje in mijn oor) Je ziet nog steeds waar ze staken. Ik vind het nog steeds wel leuk om te zien, maar met mijn job was eigenlijk not done, als ik foto’s van vroeger terug bekijk, denk ik ook wel: “ja, ik had een ijzerwinkel in mijn oor, lol.”

  • 8 december 2018 / 19:40

   Haha ik snap dat het in sommige beroepen niet echt handig als je heel veel piercings draagt. Wel gaaf dat je drie helixen had boven elkaar. Dat is ook echt super mooi!
   Het fijne van oorbellen vind ik dan ook dat je niet altijd in hoeft te doen. Zo kan je bijvoorbeeld overdag geen oorbellen/piercing dragen en in de avond wel.

 6. 8 december 2018 / 16:39

  Ik krijg er al kriebels van als ik er aan denk. Al die gaatjes schieten lijkt mij zo pijnlijk. Wat ik vooral leuk vind om te lezen is dat je ook wat positieve verhalen deelt en beleefd. Goed bezig!

 7. 8 december 2018 / 18:26

  ik ben een ouderwets mens, ik geef het direct eerlijk toe : ik hou niet van gaatjes prikken in een lichaam.1 gaatje voor oorbellen en dat is voor mij de limiet..( mijn dochter denkt daar heeeel anders over 🙂

  • 8 december 2018 / 19:29

   Hihi ik moest best lachen om je reactie! Mijn ouders vonden het ook niks, toen ik aankwam met een piercing. Gelukkig mocht het wel. Achteraf, nu mijn helix er eenmaal in zit vinden mijn ouders het wel mooi.Gelukkig maar hihi

 8. 8 december 2018 / 22:13

  Ik heb in elk oor 2 gaatjes en dat vind ik genoeg. Ik hou wel echt van sieraden. Het maakt een vrouw af vind ik ☺️

 9. Francis | Mamazetkoers
  9 december 2018 / 07:37

  Het is een mooi sierraad!

 10. Nayana
  9 december 2018 / 09:07

  Waar zit die helix precies?
  Ik heb zelf twee standaard gaatjes in mijn oren vanaf dat ik kind ben. Maar ik vind meerdere oorbelletjes altijd heel leuk staan dus misschien ga ik er eens een paar bij laten schieten!
  Ik draag echt altijd oorbellen, groot en klein. Andere sieraden niet zo veel.

  Liefs

  • 9 december 2018 / 12:56

   Hey,
   De helix zit boven in je oor. Maar is eigenlijk geen standaard helix plek.Je kunt hem meer naar boven laten zetten dus helemaal de bovenrand van je oor, of je kunt heb verder naar beneden laten zetten op de plek waar je oorlel ophoud. De mogelijkheden zijn eindeloos hihi!
   Wat leuk dat je misschien nog een gaatje laat schieten hihi! Ik draag meestal kleine oorbellen. Diamantjes, of kleine ringetjes.Ik hou van minimalistische sieraden.
   Liefs,

 11. 9 december 2018 / 14:29

  ik weet niet wat helix is… ik vind alles wat met naalden te maken heeft heel eng dus ik vermijd maar klinkt wel leuk wat je gedaan hebt….

 12. 9 december 2018 / 15:51

  ow, heet dat een helix piercing 😀
  Dan heb ik heel lang geleden al een Helixpiercing laten zetten zonder te weten dat het zo heet. Toen ik een jaar of 13 of 14 was geloof ik (psst, dat is al 30 jaar geleden dus…shhhtttt)
  Gaatje is ondertussen niet meer in gebruik en dichtgegroeid. Kreeg er wel altijd positieve reacties op.

 13. 9 december 2018 / 21:37

  Heel knap dat je dit gedurfd heb. Ze staan je leuk. Vroeger moest ik verplicht twee gaatjes in mijn oren laten schieten. Daarnaast had ik met een naald en draad een neusring in mijn neus geschoten. Nooit meer! Wat een pijn.

 14. 9 december 2018 / 21:38

  Heel knap dat je dit gedurfd heb. Ze staan je leuk. Vroeger moest ik verplicht twee gaatjes in mijn oren laten schieten. Daarnaast had ik met een naald en draad een neusring in mijn neus geschoten. Nooit meer! Wat een pijn.

 15. 10 december 2018 / 06:47

  Hi Hi ik had er nog nooit van gehoord weer wat geleerd, en leuk weer iets van je te lezen

 16. 10 december 2018 / 10:40

  Ik weet het maar ik weet het hoe dat ik kan noemen. Nu wel, dankzij je blogpost. Ik heb geen maar ik gaatje voor mijn oorbellen. Die is al lang vanaf ik baby was.

 17. 10 december 2018 / 13:50

  Het staat je echt leuk, maar zelf zou ik niet zo snel doen. Ik kan namelijk heel slecht tegen het idee dat er iets met een naald richting mijn lichaam komt. Als kind heb ik wel gaatjes in mijn oren gekregen maar ik draag al jaren geen oorbellen meer.

 18. Jouvence.nl
  10 december 2018 / 17:44

  Mooi! Ik heb ook een helix, ik denk nu al ruim 6 jaar. In beide oren ook 2 gaatjes. Zelf wil ik graag nog een piercing in mijn andere oor of een tragus piercing. Een microdermal lijkt me ook gaaf.

 19. ingrid
  10 december 2018 / 19:31

  wat leuk zeg. ik twijfel op ik mijn tweede oorbelgaatje opnieuw ga laten doorprikken. is helaas dicht gegroeid

 20. 10 december 2018 / 23:01

  Super gaaf dat je het hebt laten zetten! Zelf heb ik aan beide kanten 3 gaatjes (6 in totaal), 1 helix links en 2 helixen rechts. Verder heb ik een tatoeage van een dromenvanger op mijn rechterbovenbeen. En dat is t wel haha 🙂

 21. 12 december 2018 / 12:45

  Hij ziet er echt prachtig uit hoor! Gelukkig deed het ook niet zoveel pijn als je verwachtte 🙂 Ik hou van sieraden, maar de oorringen die ik nu heb zijn wel voldoende 😀

 22. 14 december 2018 / 11:17

  Ai, dat lijkt mij pijnlijk. Zelf is het eerlijk gezegd niet zo mijn ding (maar top dat je er zo blij mee bent en goed van je moeder om het zo spontaan te laten gebeuren). Ik twijfel overigens wel al een jaartje of 20 over een tattoo. Nu heb ik eindelijk de man gevonden bij wie ik het wil laten doen (als ik het definitief weet). Maar het komt steeds dichterbij merk ik 🙂

 23. 6 maart 2019 / 00:03

  Wat tof zeg! Ik vind het er altijd zo leuk uitzien, zo’n helix piercing. Maar ik zou het zelf absoluut niet durven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *