Ik kwam, ik zag en ooit zal ik dit overwinnen

Ik kwam, ik zag en ooit zal ik dit overwinnenIk kwam, ik zag en ooit ga ik dit overwinnen. Ziek zijn zonder ziekte, een hele hoop klachten en er is geen oorzaak te vinden. Toch ben ik vastbesloten dat ze een diagnose gaan vinden. Ik ga beter worden. Er is geen andere optie.

Ik kwam, ik zag en ooit zal ik dit overwinnen

Ik heb allerlei klachten, geen diagnose en tot nu toe zijn al mijn klachten eigenlijk onverklaarbaar. Toch komt er een dag dat alle klachten een naam krijgen en niet langer onverklaarbaar zullen zijn.

”Vendi, vidi, vici – Ik kwam, ik zag, ik overwon.”

Ooit zal ik deze chronische ziekte/klachten overwinnen. Ik zeg ooit, omdat ik nooit zal weten wanneer die tijd komt. Ik kan morgen opstaan en beter zijn maar het kan ook nog twee jaar duren. Die onzekerheid maakt me gek en drijft me tot wanhoop. Maar deze onzekerheid geeft me ook hoop, want er komt een dag dat ik opsta en beter ben.

Ik doe er alles aan om beter te worden en toch is het niet genoeg. Alles wat ik probeer lijkt beterschap te beloven maar niets is minder waar. Niets of niemand lijkt mij beter te kunnen maken. Ieder medicijn, alle onderzoeken en alle gesprekken niets lijkt mij beter te kunnen maken. Inmiddels zou ik al lang niet meer weten hoe het is om gezond te zijn. Hoe het is om alles te kunnen of hoe het is om niet misselijk en vermoeid te zijn. Keer op keer verbaas ik mij overheen feit hoe snel je dit soort normale dingen vergeet.

Hoop

Ik heb zo ongeveer ieder medicijn tegen misselijkheid geprobeerd, ik heb suikervrij gegeten en ik heb heel veel gesprekken gevoerd. Alle medicijnen tegen misselijkheid helpen maar tijdelijk. Twee weken lang verdwijnt de misselijkheid voor een groot deel maar dan is mijn lijf gewend aan het medicijn en stopt de werking. Hartstikke stom dus.

”Ik kwam, ik zag en ooit zal ik dit overwinnen”

Zelf hebben we een idee wat het zou kunnen zijn of we denken in ieder geval aan een bepaalde richting dus daar zijn we nu allemaal druk mee bezig. Ik hoop heel erg dat ik daar binnenkort iets meer over kan zeggen. Uiteraard gaan we dan voor positief nieuws.

”It hurts because it matters”

Het doet pijn om te ervaren dat je dingen niet meer kan. Gisteren zijn we naar de stad gefietst en dat is iets wat ik eigenlijk niet meer kan. Het was veel te ver en koste super veel energie. Toch heb ik het gedaan waarna ik volledig uitgeput was maar toch heb ik verbeten volgehouden. Het is gelukt. Maar de manier waarop was een gruwelijke kwelling. Het doet pijn om mij te beseffen dat ik zoiets simpels niet meer kan. Het doet onwijs veel pijn maar ik kan niks anders doen dan mijzelf hier aan overgeven. Het voelt als een onwijze beproeving om dit te accepteren maar het gaat iedere keer een klein stukje beter.

Ik ben vastbesloten om een diagnose/oorzaak te vinden voor al mijn klachten. Ooit zal ik beter zijn, want ik kwam, ik zag en ooit zal ik dit overwinnen. Naar die dag kijken we reikhalzend uit en ik kan niet wachten tot het zo ver is. Tot die tijd moet ik het doen met alles wat ik heb maar eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot ik beter ben!

Ps. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

31 Reacties

 1. 8 oktober 2018 / 08:48

  Natuurlijk kan je niet wachten tot je beter bent, maar je instelling nu is goed. Je kan bij de pakken neer gaan zitten, maar daar word je ook niet beter van. Hoop houden en wel doen wat je wel kan en hopen op een snelle diagnose.

  • 10 oktober 2018 / 10:44

   Super lief van je! Lief dat je met mij mee hoopt en hopelijk vinden we snel een diagnose! Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat ze het gaan vinden. Lief dat je een reactie hebt achtergelaten op mijn blog!

 2. 8 oktober 2018 / 09:07

  Echt heel vervelend vind ik het voor je. Hopelijk vinden ze snel iets

 3. 8 oktober 2018 / 12:15

  Blijf positief meid! En wat fijn dat jullie nu in een richting kunnen denken. Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd wat je nou uiteindelijk blijkt te hebben. Hou ons op de hoogte!

  • 10 oktober 2018 / 10:47

   Wat lief van je! Ik hoop ook heel erg dat we binnenkort meer weten. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte!Ik vind het in ieder geval heel erg lief dat iedereen zo onwijs aardig is en mee probeert te denken! Dat vind ik het super lief.
   Liefs,
   Yousra Yasmine

 4. 8 oktober 2018 / 18:36

  Blijf postief en geef niet op, ook al kost dit enorm veel pijn, je bent een doorzetter! xoxo

 5. Lizzie
  8 oktober 2018 / 21:52

  Ach meis wat moet t confronterend zijn dat dit soort dingen niet meer gaan..

 6. 9 oktober 2018 / 11:32

  Blijf positief! hou moeilijk het ook is. De geest heeft nu eenmaal veel invloed op het lichaam…

 7. 9 oktober 2018 / 16:11

  Jeetje wat naar allemaal! Blijf positief en doorzetten! Hopelijk is het ooit duidelijk wat er aan de hand is…

 8. 9 oktober 2018 / 20:53

  Het gaat je lukken. Ik duim voor je mee. Ik weet hoe dit allemaal voelt. Ze zeggen altijd je bent jong en kunt niets hebben totdat de diagnose uiteindelijk wel komt na lang aandringen. Ik ben erg trots op je dat je hierover schrijf.

 9. 10 oktober 2018 / 11:45

  Wel slim om hierover te gaan bloggen. Wie weet komt er een keer iemand die zich in jouw verhaal herkend en al wel een diagnose heeft gekregen. Succes meid!

 10. 10 oktober 2018 / 13:10

  Echt heel shit maar goede instelling. De genezing zit vaak in de hersenen en niet tussen de welbekende oren….

 11. Naomi
  10 oktober 2018 / 18:53

  Hoop dat ze snel wat vinden zo dat je in ieder geval weet wat je heb

 12. 10 oktober 2018 / 23:05

  Ik herken het zo erg als je schrijft wat anderen zeggen: “je bent te jong om ziek te zijn.” Ik had het zelf toen ik een burn-out had, weinig mensen namen mij als twintiger toen serieus, tot ik uiteindelijk de juiste persoon vond die me wel kon helpen. En ookal is dat van jou fysiek, er zijn overlappingen. Heel veel succes!!!

 13. Frederique
  11 oktober 2018 / 08:20

  Het niet weten en de onzekerheid lijkt mij inderdaad slopend maar blijf vooral positief! Sterkte!

 14. 11 oktober 2018 / 09:46

  Zo goed dat je zo positief blijft en niet opgeeft! Ik hoop voor je dat je snel duidelijkheid hebt:)

 15. 11 oktober 2018 / 11:14

  Wat vervelend dat je klachten ervaart maar dat er geen diagnose gesteld kan worden! Ik vind het knap dat je dit deelt en dat je de moed niet opgeeft om dit te overwinnen! 🙂

 16. 11 oktober 2018 / 12:39

  Knap dat je zo positief blijft! Ben erg benieuwd in welke richting jullie zelf zitten te denken.

 17. An
  11 oktober 2018 / 13:09

  Ik leef met je mee. Hopelijk heel snel beterschap!!

 18. Karel
  12 oktober 2018 / 10:43

  Goeie ingesteldheid, blijf dat zo doen!

 19. 12 oktober 2018 / 12:25

  Ik hoop zo voor jou dat de dag dat je wat duidelijkheid gaat krijgen snel komt! Ik heb zelf ook jaren zonder diagnose gelopen en ken de frustratie maar al te goed..

 20. 13 oktober 2018 / 11:43

  Ik hoop zó dat je snel weer beter wordt. Elke dag misselijk zijn lijkt me drama…jullie denken al aan een rinchting, ik hoop dat dat meer duidelijkheid kan geven. Hou vol! X

 21. 13 oktober 2018 / 13:41

  Goed dat je de moed erin houdt! Komt hopelijk inderdaad goed uiteindelijk!

 22. 13 oktober 2018 / 17:39

  Het lijkt me inderdaad heel frustrerend dat er niet een diagnose gesteld kan worden. Pas dan weet je ook wat het is en kun je volgens mij ook met een juiste behandeling starten. Hopelijk komt die dag wel!

 23. 15 oktober 2018 / 07:30

  Wat onwijs lastig zeg! Ik hoop voor je dat ze eindelijk eens een diagnose kunnen stellen en je hier dan ook gericht voor kunnen behandelen. Ik snap dat dit frustrerend is.

 24. 25 oktober 2018 / 09:15

  Ik hoop dat men vlug iets kan vinden en wens je alvast veel beterschap!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *