Ik liet een forward helix zetten!

Ik heb een forward helix laten zetten!

Zoals je weet ben ik jarig geweest en zeg nou zelf, wat is een leuker cadeau dan een nieuwe piercing? Juist! Daarom ging ik voor een nieuwe oorpiercing. Ik heb mijzelf een forward helix cadeau gedaan.

Forward helix

Afgelopen jaar, in oktober heb ik voor het eerst een piercing laten zetten. Een gewone normale helix wel te verstaan. Dit was een sieraad wat ik al langere tijd wilde hebben maar wat ik niet durfde te zetten. Uiteindelijk had ik al mijn moed bij elkaar verzameld en in oktober liet ik mijn helix piercing zetten!

Na een paar maanden begon het alweer te kriebelen. Ik wilde opnieuw een oorpiercing laten zetten maar welke? Ik heb even op Pinterest gekeken naar leuke oorpiercings en snel daarna was ik er uit. Ik wilde een forward helix laten zetten. Sterker nog, ik wilde er drie op een rij laten zetten.

Lees ook: Ik ben ziek maar heb geen ziekte

Voorbereiding

Het zetten van de forward helix was een hele andere ervaring dat het zetten van een gewone helix. Ik kwam binnen met het idee om drie keer een forward helix op een rij te laten zetten. Helaas bleek al snel dat mijn oor hier te klein voor was. ”Dan doe ik er toch eentje!”

Zoals gebruikelijk moet je bij de piercing shop eerst een aantal formulieren invullen en dan kunnen ze beginnen. Ik mocht plaats nemen in een knalroze (!) kamer. Eerst ging ik samen met de piercer kijken waar het sieraad moet komen. Er werden drie stippen gezet om te kijken welke plek het beste is. Uit die drie plekken hebben we uiteindelijk samen de beste plek gekozen. Toen kon het echte werk beginnen!

Eerst wordt het oor schoongemaakt met een alcohol doekje. Vervolgens legt de piercer allemaal spullen klaar om de piercing mee te zetten. Ik heb express niet gekeken naar al die spullen, omdat ik hier altijd extra zenuwachtig van word.

Het zetten van de piercing

Bij mijn eerste helix was ik heel erg bang dat het veel pijn zou doen. Gelukkig viel de pijn toen heel erg mee, want zodra je voelt dat het pijn doet is het alweer voorbij. Ik ging er vanuit dat deze piercing ook mee zou vallen qua pijn. Ik heb immers wel eens ergere pijn gehad dacht ik nog!

”Feel the fear and do it anyways!” – Anoniem

Ik mocht gaan liggen op de stoel en de piercer begon met aftellen. 3..2..1..

Ik heb een forward helix laten zetten!

En mijn nieuwe piercing zat erin! Toen ik weer rechtop in de stoel zat (met mijn nieuwe helix) vertelde de piercer dat dit een van de pijnlijkste plekken is om een piercing te zetten dat had ik zelf ook wel gevoeld.Het doet zo veel pijn, omdat de piercer heel lastig bij dit deel van je oor kan komen. Het zetten is nogal een gepriegel, waardoor het zetten erg pijnlijk is.

Verzorging

Om de piercing te verzorgen moet je de eerste twee a drie weken elke dag met je oor in een bakje (warm) water met een beetje zout. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de piercing niet gaat ontsteken.

Het laten zetten van deze helix was best een impulsieve actie dus ik was tijdens het zetten heel erg bang dat het lelijk was. Maar toen ik eenmaal in de spiegel keek was ik opslag verliefd! Het zag er zo mooi uit! Het was gelukkig precies zoals ik in gedachte had.

Het enige nadeel van (alle) oorpiercings is de lange genezingstijd. De (forward) helix moet namelijk zes tot negen maanden genezen. Hierdoor kun je er de eerste tijd nog geen nieuw sieraad in doen. Daarom heb ik voor een elegant wit diamantje gekozen, want deze past goed bij al mijn andere sieraden!

Ps. Inmiddels heb ik nog een nieuwe piercing laten zetten! Dit maal ging ik voor een low helix Hier heb ik ook een blog over geschreven met mijn piercing ervaring.

Delen:

18 Reacties

 1. 27 juni 2019 / 15:27

  Gefeliciteerd met je verjaardag en de piercing ziet er prachtig uit.

 2. 27 juni 2019 / 16:05

  oh jeetje, dat lijkt mij een pijnlijk plek. Maar het ziet er wel heel tof uit! 🙂

  Bettie

 3. 28 juni 2019 / 08:30

  Wat een gave piercing! Vind het ook altijd spannend om de piercingshop binnen te lopen haha.

 4. 28 juni 2019 / 10:39

  Het staat je goed. Zelf ben ik niet zo van de piercings, en als het pijn doet al helemaal niet ; )

 5. 28 juni 2019 / 15:23

  Ik houd van piercings (en tattoo’ s!) Ben alleen altijd met piercings zo bang voor de pijn en de angst voor naalden haha, toch zou ik deze ook nog graag willen! Staat je mooi 😀

 6. Maïté Goddyn
  28 juni 2019 / 22:21

  Ziet er echt leuk uit! Staat je goed

 7. 29 juni 2019 / 00:02

  Ik ben als de dood voor naalden en alles wat ermee te maken heeft. Deze helix piercing staat je goed.

 8. 29 juni 2019 / 00:11

  Waaauw super cool! Ik had ooit een piercing boven in maar mijn haar en borstel bleven er altijd in hangen en toen het voor de zoveelste keer uit mn oor was getrokken was ik er klaar mee.

 9. Jouvence.nl
  29 juni 2019 / 10:39

  Erg mooi! Ik heb zelf een helix piercing en zou graag een tragus piercing willen, maar een paar punten houden me tegen om het niet te doen.

 10. 29 juni 2019 / 17:25

  Wauw ziet erg tof uit. Gaaf dat je dit hebt laten doen…

 11. 29 juni 2019 / 18:28

  Dapper hoor! Lijkt mij zo pijnlijk! Ook bijzonder dat het zo lang moet genezen. Geniet van je nieuwe piercing

 12. Mandy
  29 juni 2019 / 20:25

  Wauw! Hij is echt prachtig, lijkt me inderdaad ook een pijnlijke plek maar lijkt het me zeker waar. Staat super!

 13. Jessie | Business Blog School
  29 juni 2019 / 21:38

  Je nam me helemaal mee in het verhaal, en ik voelde bijna zelf de pijn komen toen je begon af te tellen. En ik dacht al: dat kán niet meevallen 🙂 Maar het resultaat is prachtig!

 14. 30 juni 2019 / 19:08

  Gefeliciteerd! Knap hoor ik durf het echt niet ☺️

 15. 1 juli 2019 / 09:33

  Ik ben zelf niet zo van de piercings vroeger had ik wel een tongpiercing lees zo’n 16 jaar geleden 🙂 maar nu heb ik nergens een piercing. Ik vind deze oorpiercing je wel prachtig staan moet ik zeggen!

 16. 1 juli 2019 / 09:43

  Poeh, dat lijkt mij best heel spannend als ik het zo lees (krijg er lichtelijk natte handjes van). Daarentegen hoop ik binnenkort voor het eerst een tattoo te laten zetten (een kleintje hoor). En dat op mijn 48ste. Ik hoop dat diegene waarvan ik wil dat hij het gaat doen er tijd voor vrij kan maken (hij is druk en veelgevraagd).

 17. 7 juli 2019 / 15:31

  Toen ik 19 was heb ik er ook een laten zetten, helaas is die zo onstoken geraakt, dat ik die er terug uit moest halen en je dat nog steeds heel erg ziet en het lelijke litteken (voor alle duidelijkheid dat is door de ontsteking zo lelijk geworden.) Dus goed verzorgen, zeg ik tegen iedereen sindsdien. Al werd het bij mij ook geod verzorgd hoor, ik lag zelfs in het ziekenhuis toen en werd het stond bij de verpleging gewoon opgeschreven als dagelijkse wondverzorging ’s morgens en ’s avonds… maar dan kan het nog, dat zie je wel…

  Ik blijf het wel heel mooi vinden, het is subtiel en net daarom mooi, vind ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *