Ik liet een low helix zetten!

Ik liet een low helix zetten!

Piercings, de een vind het verschrikkelijk en de ander vind het geweldig. Ik vind oorpiercings prachtig en ik kan een geen genoeg van krijgen, daarom besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe oorpiercing. Ik liet een low helix zetten!

Voordat ik mijn eerste piercing heb gezet, heb ik ruim een jaar getwijfeld. Ik was bang dat het pijn zou doen, dat ik het niet mooi zou vinden of dat het niet goed zou genezen. Uiteindelijk heb ik na enige twijfel mijn eerste helix piercing laten zetten en ik heb nog geen seconde spijt gehad. Inmiddels heb ik drie piercings in mijn rechteroor en nog altijd voelt het alsof het niet niet helemaal af is. Het voelde alsof er nog iets miste waardoor het hele geheel nog niet af was. Daarom wilde ik graag een nieuwe oorpiercing laten zetten om het geheel mooi af te maken.

Van idee naar afspraak

Bij eerdere piercings wist ik al maanden van tevoren welke piercing ik wilde laten zetten. Deze keer had ik echt geen idee welke piercing ik wilde. Ik kijk altijd op Instagram of Pinterest als ik opzoek ben naar nieuwe piercing inspiratie, omdat je hier zulke mooie dingen kunt vinden. Na lang zoeken bleven er twee kans hebbende piercings over. Ik twijfelde tussen twee verschillende piercings, namelijk de daith piercing (die zit echt in je oor) en de outter conch piercing (die zit in je oorschelp).

Vanwege het corona virus werken piercing winkels alleen op afspraak (ik heb mijn oorpiercing in september 2020 laten zetten toen dit door alle corona maatregelen nog mogelijk was). Ik besloot om alvast een afspraak te maken bij de piercing shop. Het zou vast nog wel een tijdje duren tot ik aan de beurt was, waardoor ik nog genoeg tijd had om te bepalen welke piercing ik wilde. Toen ik belde om een afspraak te maken vertelde de piercer dat ze vanmiddag al tijd had om een piercing te zetten. Ik twijfelde nog steeds over twee piercings maar ik dacht: ik maak er een spontaan idee van! Als ik straks in de stoel lig bepaal ik welke piercing het gaat worden.

Piercing sieraad kiezen

Toen ik die middag naar de piercing winkel liep kwam ik een mevrouw tegen met een hele mooie piercing in haar oor. Ze had een low helix in haar oor. Het was geen al te opvallende piercing maar hij was wel zichtbaar zelfs als je haar los is. Dit moest hem worden! De twee piercings waar ik over twijfelde zijn het dus uiteindelijk niet geworden. Ik besloot om voor de low helix piercing te gaan.

Voordat ik de piercing liet zetten was ik bang dat het veel pijn zou doen. Het zetten van mijn vorige piercing (een forward helix) deed best veel pijn, omdat dit op een plek zit waar ze niet gemakkelijk bij kunnen. De plek van de low helix is veel toegankelijker, waardoor de pijn deze keer hopelijk mee zou vallen.

Eerst tekenen ze af waar de piercing moet komen. Als je tevreden bent met de uitgekozen plek dan kan het echte werk beginnen. De piercer pakte alle spullen die ze nodig had voor het zetten van een piercing en daarna mocht ik kiezen welk sieraad ik wilde hebben. Ik kon kiezen uit een ringetje of een staafje met een gekleurd steentje. Ik besloot om voor een staafje met een simpel wit steentje te gaan, omdat dit goed past bij mijn andere sieraden.

Het zetten van de piercing

Na het uitkiezen van het sieraad mocht ik plaats nemen op de stoel. De piercer vroeg of ik een spiegel wilde, zodat ik mee kon kijken. Dat wilde ik absoluut niet! Ik kan niet zo goed tegen naalden en bloed. Als het echt moet durf ik wel te kijken maar als het niet noodzakelijk is dan wil ik het liever niet zien. Het fijne aan oorpiercings vind ik dan ook dat je zelf niet kan zien wat ze aan het doen zijn.

Het zetten van de piercing viel gelukkig mee! Persoonlijk vond ik het niet extreem pijnlijk maar dit is afhankelijk van je eigen pijngrens. Natuurlijk voel je dat ze bezig zijn aan je oor. Eerst zetten ze een soort klem op je oor zodat ze de piercing in een vloeiende beweging kunnen zetten. Eerlijk gezegd vond ik de klem op mijn oor pijnlijker dan het zetten van de piercing. Het zetten van de piercing ging verassend snel. Binnen een minuut was er een gaatje geprikt en zat het sieraad erin.

Toen ik in de spiegel keek was ik opslag verliefd! Het zag er zo mooi uit! Het was gelukkig precies zoals ik in gedachte had.

Ik liet een low helix zetten
Dit is het eindresultaat! Ik heb nu (van boven naar beneden) een forward helix, twee maal een helix en een low helix. In de bovenste twee piercings zit een rosé gouden balletje en in de onderste twee piercings zit een wit steentje.

Nazorg van een piercing

Na het zetten van een piercing is de nazorg belangrijk. Iedere piercing is namelijk een wond die je goed moet verzorgen om ervoor te zorgen dat het niet gaat ontsteken. De eerste twee tot drie weken werd geadviseerd om je oor iedere dag ongeveer 10 minuten in een beker lauw warm water met een beetje zout te houden. Dit zou ervoor moeten zorgen dat het niet gaat ontsteken. Ook als je al langer een piercing hebt die is gaan ontsteken kan je de piercing spoelen met een beker met lauw warm water en zout. Zelf heb ik dit spoelmiddel in een plastic beker gedaan die ik tegen mijn oor aan hield, terwijl ik boven de wasbak hing. Als het dan lekt dan valt het water in de wasbak en niet in je kleding.

Het enige nadeel van oorpiercings is de lange genezingstijd. De helix moet namelijk zes tot negen maanden genezen. Bij de een geneest het sneller dan bij de ander. Ik neem het zekere voor het onzekere en laat de piercing er dit keer echt negen maanden inzitten voordat ik van sieraad wissel. Met mijn eerdere piercing heb ik het sieraad er al eerder uitgehaald, omdat ik een mooi sieraad zag wat ik er heel graag in wilde doen. Helaas ging de piercing toen ontsteken dus deze keer ga ik de piercing er echt negen maanden in houden, zodat het goed kan genezen. Als de piercing na negen maanden genezen is heb je nog tijd genoeg om te wisselen van sieraden, want ik ben nog lang niet van plan om mijn piercings er weer uit te laten halen.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *