Onmogelijk? maar ik wil het zo graag!

Onmogelijk? Maar ik wil het zo graag!

In de war. Dat is op dit moment een passende woord voor mijn situatie. Ik kan een gevoel van teleurstelling en verdriet niet onderdrukken, omdat alles gaat zoals ik het niet gewild had. Sommige dingen lijken zo onmogelijk als je ziek bent.

Anders dan verwacht

Ik ben zo onwijs moe. Ik heb spierpijn, ben emotioneel en ik ben zo vermoeid dat alles wat er wordt gezegd vertraagd binnen komt en ik diep moet nadenken om de juiste woorden te zoeken als ik een gesprek voer. Nog nooit heb ik mij zo moe gevoeld als nu.

Uiteraard is het normaal dat ik moe en emotioneel ben, omdat ik de afgelopen tijd zo veel pijn heb gehad. Dat hakt er nu pas in. Daarnaast ben ik nog aan het herstellen van de operatie waardoor het logisch is dat ik moe en geëmotioneerd ben. Toch vind ik het lastig, want ik wil doen alsof alles normaal is. Het is een illusie om te denken dat alles na de zomervakantie anders zou zijn maar ik had zo gehoopt dat ik mij beter zou voelen.

Afgelopen tijd

Zoals jullie weten heb ik 4 havo gehaald door vier uur per dag naar school te gaan. Ik wilde het dit jaar zo graag anders doen. Mijn plan was om in de vakantie goed uit te rusten en dan (voor zo ver mogelijk) gezond te beginnen aan het nieuwe schooljaar.

Op de laatste dag van het schooljaar hadden we nog een afspraak in het ziekenhuis waarin ons werd verteld dat de operatie op zeer korte termijn kon plaatsvinden. Ik was binnen zeven dagen aan de beurt. Een geluk bij een ongeluk, want zo kon ik geopereerd worden en daarna konden we nog op vakantie! Zo hoopte ik op vermindering van mijn klachten, een heerlijke vakantie en dan kon ik daarna weer naar school. Helaas pakte dit allemaal heel anders uit dan wat wat we hadden voorspeld. Ik had extreem veel pijn waardoor we niet op vakantie konden en uiteindelijk moest ik vlak voordat school begon opnieuw geopereerd worden.

Ik heb mij in de vakantie zo veel zorgen gemaakt over of alles wel goed zou komen qua school. Hierover heb ik dit artikel geschreven. Dat gaat over mijn angst om weer terug naar school te gaan.

Onmogelijk

Ik dacht dat ik in de vakantie kon uitrusten zodat ik uitgerust en gezond kon beginnen aan 5 havo. Helaas viel die ”droom” in duigen. Op mijn eerste schooldag heb ik mij al ziek moeten melden omdat ik mij niet goed voelde.

Eerlijk gezegd voelt het als een soort falen. Ik wilde zo graag naar school en het is mij niet gelukt. Ik weet dat ik niet zo moet denken, omdat ik nog geen week geleden ben geopereerd en daar nog van moet herstellen en daarbij gebruik ik nog steeds zware pijnstillers tegen de pijn. Het is logisch dat ik nog niet naar school kan en toch ben ik diep van binnen een beetje teleurgesteld. Ik had het mij zo anders voorgesteld en nu zit ik opnieuw thuis. Dat is een harde klap. Ik heb besloten om even goed uit te rusten dus goed slapen en overdag een film kijken op de bank. Zodat ik na een paar dagen rust weer vol er tegen aan kan gaan.

Eerder voelde ik mij snel weer positief en had ik het gevoel dat ik er weer tegenaan kon ondanks alle klachten. Nu is het anders. Dit gevoel van extreme vermoeidheid heb ik nog nooit eerder ervaren waardoor ik het op een bepaalde manier spannend vind. Het brengt mij aan het twijfelen en ik weet niet waar ik aan toe ben. Ik weet dat ik goed moet uitrusten zodat ik me dan snel weer beter ga voelen. Ondanks dat ik uitrusten nogal moeilijk vind (ik moet altijd wat te doen hebben en ik vind stil zitten maar saai) weet ik dat dat op dit moment het beste is.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

28 Reacties

 1. Nicole Orriëns
  6 september 2018 / 10:37

  Wat vervelend dat je eerste schooldag zo in het water viel. Een gevoel van extreme moeheid maakt het natuurlijk ook niet makkelijker. Sterkte.

 2. 6 september 2018 / 10:39

  Wat ben jij een doorzetter! Luister goed naar jezelf en neem je rust!

 3. 6 september 2018 / 10:50

  Als je gelooft dat iets onmigelijk is, zal het idd nooit lukken. Daarom kan het nog wel moeilijk zijn en veel moeite kosten. Maar dan is het je ook meer waard, in alle opzichten.

 4. 6 september 2018 / 11:34

  Natuurlijk ben je heel erg teleurgesteld! je had je hier helemaal op ingesteld! Maar geef niet op !En ga eens op school praten of er ene mogelijkheid is dat je in 2 jaar je 5de jaar doet zou dat een oplossing voor je zijn?

 5. R.
  6 september 2018 / 20:12

  Ik heb het onwijs met je te doen! En wat hou jij je sterk man! #respect het geeft echt niet om sterk houden eventjes los te laten, hoe moeilijk het ook is maar het kan ook even opluchten om die frustraties er flink uit te huilen en schreeuwen. Heel veel liefde❤

 6. Lizzie | Globalizious
  6 september 2018 / 20:28

  Ach meis wat een domper dat je je op dag 1 al ziek hebt moeten melden. Wat een tegenvaller…

 7. 7 september 2018 / 16:43

  Wat ontzettend jammer dat je plannen niet door konden gaan zoals je zelf graag wilde. Ik kan me voorstellen dat je daarvan baalt. Hopelijk gaat het snel wat beter en kun je weer naar school.

 8. Nicole Orriëns
  8 september 2018 / 07:32

  Vervelend dat de vermoeidheid nu zo extreem is en dat het erger is dan in het verleden. Kan dit door de operatie komen?

 9. 8 september 2018 / 09:34

  wat naar zeg. ik kan me voorstellen dat je baalt. sterkte meid

 10. Nicole
  8 september 2018 / 12:10

  Kan er helemaal inkomen dat je baalt, vooral omdat je je alles zo anders had voorgested en je nu toch je plannen en doelen moet bijstellen. Heel veel sterkte, meis!

 11. 8 september 2018 / 15:00

  Neem je rust en luister vooral naar je lichaam. Beterschap en sterkte met dit traject.

 12. 8 september 2018 / 21:09

  Wat ontzettend balen dat je jezelf de eerste schooldag al ziek hebt moeten melden, maar wat niet gaat dat gaat niet! Goed voor jezelf zorgen..

 13. 8 september 2018 / 22:18

  Wat jammer dat het niet zo gaat zoals je voor ogen had. Ik hoop voor je dat je toch een manier kunt vinden om je droom waar te maken.

 14. 8 september 2018 / 22:42

  Wat vervelend! Even rustig aan doen! Hopelijk gaat het snel beter!

 15. 8 september 2018 / 23:24

  Vind zo rot dat niet loopt zoals je had gewilt hopelijk in toekomst beter

 16. 9 september 2018 / 00:01

  Wat frustrerend! Ik herken je gevoel van falen in zo’n situatie, maar dat is echt zo onterecht. Wat jij doet is veel zwaarder en kost veel meer doorzettingsvermogen dan gewoon dagelijks naar school kunnen gaan. Je hoeft je daar echt niet rot over te voelen, het is juist super knap hoe je zo positief blijft en volhoudt. Met zo’n instelling kom je heel ver, of je nu wel of niet dagelijks naar school kunt. Dikke knuffel voor jou

 17. Nicole Orriëns
  9 september 2018 / 10:40

  En? Voel je je inmiddels wat beter? Heb je kunnen uitrusten?

  (Ik ben geen enge stalker, maar doe mee aan een Facebook thread, en heb alle posts hier verder al gehad ; ) Vandaar nogmaals een reactie op deze.)

 18. 9 september 2018 / 18:45

  Ach meisje, wat rot om dit te moeten lezen. Ik had het zo tof voor je gevonden wanneer het nu eens mee zat en je ook je school weer kon starten. Ik weet natuurlijk niet waar je aan geopereerd bent (heb al wel een aantal dingen op je blog gelezen, maar weet niet helemaal of dit ook ergens vermeld stond..) Heb je misschien al eens gedacht aan een alternatieve route? Of homeopatische medicijnen ter ondersteuning? (Propolis, Koninginnegelei, CBD olie al dan niet in combinatie met THC)
  Hoe dan ook, ik vind je dapper. Kan mij voorstellen dat dit voelt al falen. Hopelijk ga je dit straks anders zien. Wat jij doet is geen falen! Dat is doorzetten. Niet bij de pakken neer zitten. Je bent een topper!! Ik wens je sterkte met je lichaam en geest de rust geven die het nodig heeft om te herstellen.

 19. 9 september 2018 / 20:02

  Balen dat het niet lekker gaat! Ik ken het gevoel dat je iets wilt, maar het niet lukt of bij jou eigenlijk gewoon niet kan. Sterkte en hopelijk gaat het snel beter.

 20. 10 september 2018 / 11:06

  Wat ontzettend naar voor je Yousra. Zo graag willen doorzetten, maar dat het gewoon niet lukt doordat je lichaam stop zegt. Wat Daniëlle zegt vind ik heel mooi. Je hebt een goede instelling en een enorme wilskracht. Dat brengt je ook zeker anders. Het pad loopt niet recht, maar met omwegen, stapjes terug en stappen voorwaarts ga je zeker ook ergens komen waar je wilt.

 21. 12 september 2018 / 20:32

  Wat ontzettend vervelend dat je je zo ziek voelt!
  Bijzonder dat je zo eerlijk bent over hoe je je voelt en wat het met je doet dat het niet lukt om naar school te gaan! Ik heb super veel respect voor je!

 22. 15 september 2018 / 15:14

  wat vervelend en wat een tegenvaller! Ziek zijn is al rot, maar als je er niet ziek uitziet is het helemaal lastig. Knap dat je toch doorzet met school…

 23. 23 september 2018 / 09:49

  Wat verschrikkelijk als je lichaam je zo in de steek laat! Sterkte

 24. 25 september 2018 / 15:49

  Wat ontzettend naar dat je je zo rot voelt. Neem je tijd en blijf volhouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *