Terug naar school?

Terug naar school

De zomervakantie is bijna voorbij. Normaal vind ik dat niet zo’n groot probleem maar omdat deze vakantie anders liep dan normaal zie ik er best tegenop om weer terug naar school te gaan.

Anders dan anders

Eerder had ik verteld dat we een vakantie hadden geboekt naar Rhodos in Griekenland. Helaas ging die vakantie niet door, omdat ik deze vakantie twee keer geopereerd ben.Ik ben aan het begin van de vakantie geopereerd en afgelopen donderdag nog een keer. Daarnaast gebruik ik allemaal zware pijnstilling tegen de pijn waardoor het niet verstandig was om op vakantie te gaan. Het positieve is dat we nu kunnen uit kijken naar de herfst/kerstvakantie omdat we dan op vakantie gaan naar een warm land.

Deze zomervakantie heeft vooral heel erg in het teken gestaan van ziekenhuis bezoeken. We zijn meerdere keren bij de huisarts, huisartsenpost en in het ziekenhuis geweest. Waar onze vakantie eigenlijk in het teken had moeten staan vaan rust en ontspanning heeft het mij helaas alleen maar vermoeider gemaakt.

School begint weer

Dinsdag begint school weer en om eerlijk te zijn vind ik dat best lastig. In december ben ik ook al twee keer geopereerd en werd ik steeds zieker, waardoor het voor mij niet meer mogelijk was om hele dagen naar school te gaan. Daarom ben ik sinds december ongeveer vier uur per dag naar school gegaan en geloof me zelfs dat voelde alsof ik tien uur per dag op school zat. Toch heb ik het jaar gehaald en ben ik over naar 5 havo!

Ik had voor mijzelf besloten om weer hele dagen naar school te gaan omdat ik wilde dat alles weer hetzelfde werd als voordat ik ziek werd. Ik besef me heel goed dat er in mijn situatie niks is verbeterd maar ik wil zo graag hele dagen naar school, meegaan met leuke uitjes en leuke dingen doen.

Dinsdag moet ik weer beginnen en aan de ene kant heb ik er best veel zin in.Mijn streven is om de hele dag naar school te gaan maar diep van binnen weet ik dat dit niet haalbaar is. Ik heb de hele vakantie met pijn op de bank gezeten, ik ben twee keer geopereerd en ik heb meer ziekenhuizen gezien dan mij lief is.  Ik gebruik nog veel pijnstilling tegen de pijn en als we thuis een film kijken van ik in slaap. Hele dagen naar school gaan is dan een heel hoog streven. Met pijn in mijn hart Schrijf ik nu dan ook dat het (nog) niet haalbaar is om de hele dag naar school te gaan en dat ik dat dus ook nog niet kan en mag doen.

Wat ga ik wel doen?

Volgende week begin ik in 5 havo en ga ik dit jaar eindexamen doen. Spannend! Hiervoor heb ik mavo gedaan dus ik weet gelukkig hoe het is om examen te doen maar toch blijft het altijd een beetje spannend. Ik volg naast de gewone havo een speciaal vak IBC (international business college) wat gericht is op ondernemen. Hierdoor volg ik vier dagen per week alle gewone vakken en een dag per week ga ik naar een hogeschool om daar masterclasses op HBO niveau te volgen. Later zal ik hier een volledig artikel over schrijven.

Ondanks dat het nu even niet helemaal gaat zoals ik zou willen heb ik toch wel zin om weer naar school te gaan. Ik kijk er naar uit om mijn examenjaar te knallen en dan te beginnen met een vervolg opleiding!

Ps. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

44 Reacties

 1. 1 september 2018 / 19:45

  Wat ben je een doorzetter, super knap dat je afgelopen jaar gehaald hebt!

 2. 1 september 2018 / 21:07

  Wat goed dat je weer gaat beginnen. Luister goed naar jezelf en je lichaam dan komt het vast goed en doe je niet een stapje teveel.

  • 2 september 2018 / 12:10

   Ik ga met de trein naar school omdat ik buiten de stad naar school ga hihi. Lief van je! Dankjewel!
   Liefs,
   Yousra Yasmine

   • 3 september 2018 / 06:45

    Ah, dus qua reizen heb je niet de fysieke belasting van fietsen bijvoorbeeld gelukkig.

 3. 2 september 2018 / 11:24

  Heel veel succes dit jaar! Ik weet hoe lastig het kan zijn om veel dingen te willen maar je lijf je tegen houdt. Je kan dit

  • 2 september 2018 / 12:10

   Wat lief van je! Dankjewel! Wat naar dat je het herkent. Hopelijk gaat het snel goed met je!
   Liefs,
   Yousra Yasmine

 4. 2 september 2018 / 11:25

  Wow, heftig! Ik begrijp je gevoel wel – ik moet beslissen of ik weer aan het werk ga na een ziekteperiode en hoe veel uur dan etc… vind dat een moeilijke. Toegeven dat het misschien niet lukt zoals je zou willen, is niet evident.

  • 2 september 2018 / 12:06

   Wat lief dat je reageert! Lastig dat je moet beslissen of je weer aan het werk gaat en hoe lang. Dat lijkt me een hele moeilijke keuze! Succes!
   veel liefs,
   Yousra Yasmine

 5. 2 september 2018 / 11:25

  Ik weet hoe irritant het kan zijn als je lijf niet mee werkt. Heel veel succes oo school

 6. Lizzie | Globalizious
  2 september 2018 / 11:31

  Hee topper, spanned hoor, om weer te starten. Hopelijk ga je een goed jaar tegemoet met een prachtig diploma en kun je daarna lekker gaan starten met een vervolgopleiding!!

 7. 2 september 2018 / 11:45

  Ik vind het heel dapper van je dat je ondanks alles toch probeert hele dagen naar school te gaan. Hopelijk weet je snel wat al deze klachten veroorzaakt, en vind je er snel een remedie voor. Allahi shafiek!

  Trouwens. Je hebt een super leuke blog!

  • 2 september 2018 / 12:11

   Wat lief van je! Dankjewel! Ik heb een deel van je blogs gelezen en ik volg je nu ook!
   Veel liefs,
   Yousra Yasmine

 8. 2 september 2018 / 12:14

  Dapper om weer te beginnen ook al gaat het niet lekker! Maar als het niet gaat moet je dat ook aan jezelf toegeven! Toch door blijven gaan, ook al gaat het niet is niet bevorderlijk voor alles.

  • 2 september 2018 / 12:26

   Wat lief van je! Ik heb al contact opgenomen met school zodat ik eerst minder uren naar school kan gaan zodat ik alles rustig kan opbouwen. Gelukkig zijn ze op school heel begripvol!
   Veel liefs,
   Yousra Yasmine

 9. 2 september 2018 / 13:21

  Heel veel succes! Maar als ik het zo lees, geef je niet snel op dus dat eindexamen ga je sowieso knallen!!

 10. Naomi
  2 september 2018 / 13:31

  Dapper dat je gewoon doorgaat hoop dat alles goed gaat

 11. 2 september 2018 / 16:02

  Wat jammer dat je vakantie overschaduwd wordt/werd door de operaties… Hopelijk gaat het snel beter met je en kan je volop genieten van een volgende vakantie! 🙂

 12. 2 september 2018 / 16:25

  Wat naar al die ziekenhuisbezoeken en operaties. Ik vind je mindset wel bewonderenswaardig!

 13. 2 september 2018 / 17:35

  Wat super dat je gewoon door zet! Petje af en heel veel succes gewenst!

 14. Frederique
  2 september 2018 / 18:23

  He wat naar 🙁 Kun je niet tussendoor een lang weekendje weg of een korte vakantie nemen zodat je toch wat positieve energie opdoet? Sowieso wens ik je veel succes met je laatste jaar, wel heerlijk zo’n examenjaar. Mijn dochter is dit jaar begonnen aan haar laatste jaar, dat is toch even een heel ander gevoel dan als je nog een paar jaar moet. Hoe dan ook; zet hem op!!

 15. 3 september 2018 / 06:48

  Succes gewenst deze week! Mijn jongste dochter is zojuist ook vertrokken voor een heel nieuw begin: studie Engels in Utrecht.

 16. 3 september 2018 / 11:29

  Knap hoor, je bent wel een doorzetter! Blijf je gevoel volgen, het is niet erg om soms een stapje terug te doen, vaak kun je er daarna weer twee vooruit doen.

 17. 3 september 2018 / 12:05

  Succes! Blijf in jezelf en je lijf geloven, maar luister ook goed naar de signalen :). Dan kom je er wel!

 18. 3 september 2018 / 18:22

  Petje af meid dat je ondanks de pijn het toch weer gaat proberen en dan zelfs nog extra klassen volgt. Alvast heel veel succes in je examenjaar!

 19. 3 september 2018 / 19:07

  geniet van dit laatste schooljaar: het eindexamenjaar is een bijzonder jaar en het samen knokken om HET te halen, geeft een band..probeer niet alles te willen, maar maak keuzes. En doe dat van te voren, niet halverwege ofachteraf. Dat is moeilijk maar dat geeft veel rust. En naar je vriendinnen geeft hetook veel duidelijkheid. Die gaan je dan beter begrijpen. En dat maakt het voor jou ook weer makkelijker.Snap je ?
  Jij gaat het wel halen, jij bent zo’n knokker. maar het zou ook fijn zijn, wanneer je het met veel plezier kon doen

 20. 4 september 2018 / 07:00

  Succes vandaag : )
  Mijn dochter begon gisteren met haar nieuwe opleiding en heeft vandaag alweer vrij. Het lijkt net een stoptrein. Je bent amper begonnen of je stop alweer.

  • 4 september 2018 / 15:28

   Alles ging gelukkig goed. Ik had besloten om vooraf een mail te sturen naar mijn mentoren zodat ze wisten wat er in de vakantie was gebeurd. Ik heb nu een verkort rooster gekregen zodat ik halve dagen naar school kan maar wel elke dag aanwezig ben. Ik schrijf hier nu nog een apart artikel over en die komt donderdag online!
   Liefs,
   Yousra Yasmine

 21. 4 september 2018 / 11:48

  Wat een topper ben jij! Ziek maar toch zo veel inzetten voor je opleiding.
  Echt grote bewondering!
  Ik ben benieuwd hoe je eerste dagen inmiddels zijn verlopen 🙂
  Hopelijk ging het een beetje zoals je gehoopt had.

 22. 4 september 2018 / 12:21

  Wat vervelend dat je zoveel pijn hebt en zelfs geopereerd moest worden deze zomer! Mag ik vragen wat er met je gezondheid is? Ik hoop op veel beterschap voor je en dat je dit jaar weer hele dagen naar school kan gaan!

 23. 4 september 2018 / 13:28

  wat ben je een doorzetter en super goed joh! heel veel succes dit jaar

 24. 4 september 2018 / 20:14

  Wat vervelend dat je zo’n zware zomer gehad hebt. Onwijs knap dat je ondanks dat toch zo veel motivatie hebt om naar school te gaan!
  Heel veel succes! Je mag trots op jezelf zijn!

 25. 5 september 2018 / 17:43

  Hey Yousra,

  Waar aan ben je geopereerd? Als ik dat mag weten tenminste. 🙂
  IK begrijp dat het lastig is om met pijn en half fit je school weer op te pakken na de vakantie, maar tegelijkertijd snap ik ook dat het wel iets is wat gewoon lekker bij het dagelijkse leven hoort. Dus goed dat je er zo tegenaan kijkt. Glimlach op en gaan! 🙂

 26. 5 september 2018 / 23:49

  Super stoer van je hoor, ik ben door ziekte met school gestopt en heb ook niet meer de stap gezet om terug te gaan. Al twijfel ik nu wel en ben voorzichtig aan het kijken naar de mogelijkheden voor thuisstudie of online ofzo

 27. Karel
  7 september 2018 / 10:59

  Een jongedame met een plan, doe zo verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *