UMC diary #1 Het is bijna zo ver, mijn eerste afspraak

UMC diary #1 Het is bijna zo ver, mijn eerste afspraak

Morgen is het zo ver! Morgen is het eindelijk 21 januari! De dag dat ik mijn eerste afspraak heb ik een UMC (universitair medisch centrum). Het is hartstikke spannend allemaal maar ik laat het maar gewoon op mij afkomen.

Aftellen

Het leek mij leuk om een speciale rubriek te maken waarin ik jullie mee neem in mijn zoektocht naar een diagnose. In deze rubriek deel ik met je hoe het gaat, nu ik in een universitair ziekenhuis terecht kan.

Morgen heb ik mijn eerste afspraken in het universitair medisch centrum (UMC). Ik heb meerdere afspraken bij verschillende specialisten. Dit hebben ze zo gepland, omdat ik best ver moet reizen. Het is in ieder geval een pluspunt dat een ziekenhuis hier rekening mee houd. Wel gaat het heel druk worden omdat ik heel veel afspraken achter elkaar heb, waar ik heel goed bij moet opletten. Gelukkig gaat mijn moeder mee, omdat we samen meer horen dan alleen.

Morgen

We hebben morgen alleen gesprekken waarna de artsen een behandelplan gaan opstellen. Na het gesprek van morgen gaat de arts bepalen welke onderzoeken hij/zij wil gebruiken om tot een diagnose te komen. Daarnaast  moet ik morgen bloed prikken zodat ze kunnen kijken of daar misschien afwijkingen in zitten. Bloed prikken vind ik niet eng of pijnlijk, het is alleen spannend omdat ze mij niet kunnen prikken. Maar ik hoop dat het prikken morgen gewoon goed gaat! Daarbij, er is nog nooit iemand geweest waarbij ze geen bloed konden prikken dus het moet helemaal goed komen.

”People who wonder if the glass is half empty or half full, miss the point. The glass is refillable”

Enkele dagen geleden heb ik alle klachten en vragen op een rijtje gezet zodat ik weet welke dingen belangrijk zijn om te vertellen. Daarbij kan ik terug vallen op dit lijstje als ik even niet meer weet of ik alle klachten/vragen heb gehad.

Vooraf iets van een lijstje maken vind ik sowieso handig, omdat ik vaak de spreekkamer uit loop en denk: ”oh dit had ik nog willen zeggen” Om dat voor te zijn heb ik dus een lijstje gemaakt. Het handige van een universitair ziekenhuis is wel dat je ook met de specialisten kan mailen. Mocht ik dan iets vergeten zijn kan ik er even snel een mailtje achteraan doen.

Spanning

In principe is deze afspraak in het UMC een beetje hetzelfde als voorgaande afspraken in mijn eigen ziekenhuis. Toch vind ik het spannend, omdat het nieuwe artsen zijn in een totaal ander ziekenhuis. Nu het steeds dichter bij komt ga ik zo diep nadenken over alles. Zoals: “Stel dat ze mij daar niet kunnen helpen?” Ik probeer er niet te veel over na te denken, omdat we voor een positief resultaat gaan! En bij een positief resultaat horen positieve gedachten dus weg met de twijfel!

Ik hoop in ieder geval met heel mijn hart dat ze in het nieuwe ziekenhuis iets voor mij kunnen betekenen en mij iets meer duidelijkheid kunnen geven. Het feit dat ik een doorverwijzing heb gekregen naar het UMC geeft mij weer hoop dat ik beter word!

Ps. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

10 Reacties

 1. Laura
  21 januari 2019 / 08:22

  Ik wil je heel veel succes wensen. Hopelijk vinden ze iets.

 2. lodI
  21 januari 2019 / 08:23

  Heel veel sterkte vandaag, ik hoop dat je antwoorden gaat krijgen op al je vragen.

 3. 21 januari 2019 / 08:32

  Een spannende dag voor jou vandaag! Ik ben benieuwd naar het verloop. Veel sterkte.

 4. 21 januari 2019 / 13:08

  Ooh spannend zeg meis. Heel veel succes vandaag met alles

 5. 22 januari 2019 / 13:21

  Hopelijk heeft het iets opgeleverd!! Ik duim voor je.

 6. 26 januari 2019 / 20:47

  Wat fijn dat ze daar zo rekening mee houden. Dat alles op 1 dag kan. Heel veel succes!

 7. 27 januari 2019 / 14:06

  Hoe is het gegaan? Hopelijk kunnen ze hier wel iets voor je betekenen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *