Verdien ik geld met bloggen? – Another Blogging Tag

Verdien ik geld met bloggen? - Another Blogging Tag

Sinds ik begonnen ben met bloggen kreeg ik regelmatig vragen over het onderwerp bloggen. Zou ik iets willen veranderen aan mijn blog en verdien ik geld met het schrijven van artikelen? Dus toen ik deze tag voorbij zag komen bedacht ik mij dat dit een leuke manier is om al jullie blog vragen te beantwoorden!

Wat zou je aan je eigen blog willen veranderen en wat zou je zeker willen houden?

Ik ben eigenlijk hartstikke tevreden met hoe mijn blog er nu uitziet. Toen ik begon met bloggen heb ik een thema (de lay-out van mijn blog) gekocht en deze kan ik naar eigen smaak inrichten. Ik kan mijn eigen indeling bepalen, een kleurschema kiezen en een lettertype uitzoeken, dus daar ben ik heel erg bij mee en tevreden over. Het leuke vind ik dat ik de kleuren telkens kan veranderen zodat mijn blog dan een compleet andere look krijgt. Voor nu ben ik in ieder geval hartstikke blij met mijn roze lay-out!

Al is er wel een dingetje wat ik nog graag zou willen veranderen. Ik wil namelijk heel graag een mooi logo, iets wat echt bij mijn blog past. Nu ben ik al een tijdje bezig met het ontwerpen van een logo maar het is nog niet helemaal wat ik voor ogen had. Een nieuw logo is op dit moment in de maak, kortom: dat wordt vervolgt!

Doe je alles voor je blog alleen?

Yes, ik doe alles op mijn blog alleen. Dat was natuurlijk ook mijn streven. Ik wilde een blog beginnen wat van mij was, iets wat ik naar mijn eigen smaak kon inrichten en waar ik alles op kon delen wat ik voor ogen had. Er zijn talloze sites waarop meerdere bloggers iets schrijven maar ik heb er bewust voor gekozen om alleen mijn eigen verhaal te delen zodat mijn blog echt persoonlijk wordt (en blijft).

Wat valt er nu allemaal onder een blog beheren? Ik schrijf alle teksten en ik maak foto’s die bij de tekst passen. Alle foto’s die op mijn blog te vinden zijn, heb ik zelf gemaakt.  Ik reageer op alle berichtjes, reacties en e-mails. Daarnaast houd ik mijn Instagram en Facebook page bij over nieuwe blogpost, foto’s en nieuwtjes. En natuurlijk ben ik continu bezig met het bedenken van nieuwe blog ideeën en concepten.

Welke items gebruik je bij bloggen?

Ik heb mijn macbook air, iPhone, Canon Eos 1300D (spiegelreflexcamera), oordopjes en een notitieboekje. Daarnaast luister ik vaak muziek als ik aan het schrijven ben.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen?

Ik denk dat ik het lastig vind dat veel verschillende mensen een mening over je hebben. Gelukkig zijn er heel veel positieve en lieve reacties maar soms zitten er ook minder leuke reacties tussen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat die negatieve reacties mij niks doen. Natuurlijk raakt zo’n reactie mij en uiteraard ga ik nadenken over zulke dingen. Nu weet ik dat die negatieve reacties meer zeggen over diegene die het schrijft dan over mij. Ik schrijf over een kwetsbaar onderwerp, namelijk mijzelf en mijn ziekte, als iemand daar dan iets onaardigs over zegt raakt dat mij natuurlijk. Wat mij dan vooral bezig houd is: ‘waarom zou je zulke onaardige dingen naar iemand schrijven?’ al weet ik dat ik daar waarschijnlijk geen antwoord op zal krijgen.

Ik probeer negatieve dingen zo veel mogelijk links te laten liggen. Ik ben juist zo ontzettend blij dat ik zo’n positieve en inspirerende groep mensen om mij heen verzameld heb, dat ik mij niet laat afschrikken door een enkele negatieve reactie.

Verdien je geld met bloggen?

Nope. Ik krijg tegenwoordig wel vaak mails van bedrijven die graag met mij willen samenwerken maar op dit moment wil ik het nog even rustig aan doen. Op dit moment is het qua gezondheid lastig om nieuwe dingen aan te nemen. Daarbij heb ik binnenkort mijn laatste toetsweek en examen dus vind ik het niet handig om dan veel nieuwe dingen in te plannen omtrent mijn blog. Het leuke is wel dat ik na de examens al enkele leuke samenwerkingen heb staan die ik jullie heel graag wil laten zien!

De laatste tijd heb ik wel enkele gastblogs geschreven voor andere bloggers:

Uiteraard ben ik wel van mening dat een samenwerking echt voor honderd procent binnen mijn blog concept moet passen. Daarnaast zal ik altijd bij een artikel/blogpost vermelden dat het om een betaalde samenwerking gaat.

Ps. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

15 Reacties

 1. Frederique
  7 maart 2019 / 11:07

  Zo, jij hebt een mooi arsenaal aan items om mee te bloggen haha #jaloers. Veel succes met je toetsweek en examens binnenkort!

 2. 7 maart 2019 / 14:39

  Bloggen blijft altijd iets wat ik heerlijk vind. Snap wel dat je het wat rustig aan wil doen met de samenwerking dat kost ook hoop tijd.

 3. 7 maart 2019 / 16:34

  Mooie camera! Ik ben – sinds mijn lens ermee ophield – eigenlijk steeds meer gaan fotograferen met mijn Canon Powershot G7X Mark II. Ik denk dat ik (ook al heb ik een ‘oudje’ een EOS 450D) toch in de toekomst weer naar een nieuwe lens ga zoeken voor de spiegelreflex. Ook heb ik (ooit) als wens om de iPhoneX te kunnen aanschaffen (vanwege de mooie camera’s, zodat ik niet allerlei attributen hoef mee te nemen naar events).

 4. ingrid
  8 maart 2019 / 15:31

  wat leuk om te lezen. leuke tag om in te vullen. succes met je blog

 5. 8 maart 2019 / 16:27

  Ik vind het ook super om een eigen blog in handen te hebben. Je doet helemaal je zin ermee en je bent er trots op en zo hoort het ook!

 6. laura
  9 maart 2019 / 19:51

  Leuk geschreven! Mag ik de vragen van de tag overnemen en dan jouw site vermelden?
  Liefs!

  • 10 maart 2019 / 12:34

   Wat onwijs leuk dat je deze tag over wilt nemen! Natuurlijk mag dat! Volgende week komt deel 2 van deze tag online dus misschien vind je het leuk om beide tags over te nemen!
   Liefs,
   Yousra Yasmine

 7. 10 maart 2019 / 10:11

  Altijd je eigen tempo volgen en alleen maar samenwerken met bedrijven die ook echt iets voor je betekenen… Dat is mijn motto! 😉 Ik wil mijn authenticiteit niet verliezen! 😉

 8. 13 maart 2019 / 23:46

  Wat een eerlijk artikel. Heel leuk geschreven. Mijn blog bestaat bijna 5 jaar en ik ben nog steeds “gratis” bezig. Heb hier en daar wel wat verdiend maar ook geen vetpot. Het is een leuke hobby. En het is altijd lekker om je eigen blog te kunnen runnen.

 9. 19 maart 2019 / 21:10

  Negatieve reacties op zijn tijd horen er bij, zo lang er een duidelijke onderbouwing bij zit, lees ik ze, want kan natuurlijk iets zinvols bijzitten

 10. 16 mei 2019 / 10:51

  Je blog ziet er erg leuk uit!
  Ik ben sinds enkele maanden ook aan het bloggen en was wel nieuwsgierig naar de inhoud van deze blogpost! Bedankt voor je openheid. Ik ga deze tag zeker onthouden!
  Bedankt om dit met ons te delen.
  Liefs Nikki

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *