Wat deed je eigenlijk in je vrije tijd?

Wat deed je eigenlijk in je vrije tijd?

Een tijdje geleden kreeg ik een aantal vragen over wat ik in mijn vrije tijd deed voordat ik ziek werd. Daarom vandaag een uitgebreid artikel over mijn hobby’s met foto’s!

Tekenen

Toen ik naar de middelbare school ging kregen we het vak tekenen en meteen daarbij het vak kunstgeschiedenis wat niet helemaal mijn ding was haha. Ik vond tekenen geweldig. Naast alle gewone vakken die ik had, hadden we drie uur per week een luchtig vak waar je niet zo diep over hoeft na te denken. Bij tekenen kregen we allerlei verschillende opdrachten, van stil leven naar modern tot aan portret tekenen. Ik vond het allemaal super!

Toen ik naar de derde ging kon ik geen tekenen kiezen, omdat dit niet in mijn profiel paste. Hartstikke jammer natuurlijk maar toch bleef het kriebelen om het tekenen opnieuw op te pakken. Iedere keer zag ik super mooie mandala’s voorbij komen op Instagram en Pinterest en ik bedacht: dat kan ik ook! Ik keek uren op Youtube naar instructie filmpjes en na een hele tijd oefenen kon ik het. Ik had mijzelf leren tekenen!

Ongeveer een jaar geleden begon ik mijn eigen Instagram account om mijn mandala’s te delen. Iedereen reageerde enthousiast op mijn werk en ik ontmoette leuke mensen. Super leuk en inspirerend!  Het hoogte punt was toen degene waar ik eerder tegenop keek vanwege haar mooie tekeningen contact met mij zocht. Ze stuurde mij een privé berichtje en schreef dat ze mijn tekeningen mooi vond. Ook reposte ze een van mijn tekeningen op haar account. Echt een droom die uit kwam!

Wat deed je eigenlijk in je vrije tijd?Wat deed je eigenlijk in je vrije tijd?

Deze tekeningen zijn gemaakt met Stabilo point 88 fineliners en een Leuchtturm1917 tekenboek in de kleur Berry.

Fotografie

Nadat ik examen had gedaan kreeg ik van mijn ouders een spiegelreflex camera cadeau. Met de camera kon ik mijn tekeningen op de foto zetten maar ik kon er natuurlijk nog veel meer mee! Ik kocht een boek waarin stond uitgelegd hoe alle functies van de camera werken en ik ging op onderzoek uit. Ik besloot alles te gaan proberen. Iedere functie werd geprobeerd en uiteindelijk wist ik precies hoe de camera werkte. Ik ging allerlei verschillende fotografie omgevingen proberen. Zo fotografeerde ik landschappen, natuur of midden in de stad maar het was allemaal net niet wat ik zocht en het was niet wat ik leuk vond.

Ik wist wat ik wou! Ik wilde mensen gaan fotograferen. Het werd dus portret fotografie. Er is alleen wel een klein probleem, want bij portret fotografie heb je mensen nodig om op de foto te zetten en waar ging ik die mensen vandaan halen? Er waren wel mensen die op de foto wilde maar er was niet iedere keer iemand beschikbaar als ik foto’s wou maken. Onwijs onhandig dus.

Ik hou ervan om zelf de controle te houden, dus ik besloot om zelfportretten te gaan maken met mijn camera.  Ik zocht een mooie locatie uit, zette het statief met de camera klaar en het fotograferen kon beginnen! Zelfportretten maken is best handig, omdat ik precies wist hoe ik de foto wou hebben en doordat ik het model was wist ik precies hoe ik moest gaan staan.

Over slecht zien en fotograferen schreef ik eerder dit artikel: Als de wereld om je heen wazig wordt

Wat ik handig vind aan fotografie is dat ik heel veel foto’s kan schieten ook op een moment dat ik niet zo goed zie. Met mijn camera kan ik inzoomen zodat ik alvast kan bekijken of de foto en de positie ongeveer goed is. Als er een dag is dat ik slecht zie maak ik gewoon heel veel foto’s die ik later thuis kan bekijken en meestal zitten er dan wel goede foto’s bij!

Ps. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

29 Reacties

 1. 3 oktober 2018 / 20:44

  Mooie tekeningen hoor! En ja, fotografie vind ik zelf ook erg leuk om te doen. Ik probeer er dan ook zoveel mogelijk op uit te trekken met mijn camera. Fijn dat je je daar plezier uit kunt halen!

 2. 4 oktober 2018 / 10:02

  leuke hobby heb je! Fotografie doe ik ook graag, al weet ik dat ik totaal niet uitblink hierin 🙂 ik heb natuurlijk ook geen cursus ofzo gevolgd 🙂

 3. Lizzie
  4 oktober 2018 / 12:18

  Wauw wat zijn die mandalas onwijs mooi zeg! Fantastisch. Ik hou daar echt van. Zo rustgevend om te doen, zalig.

 4. 5 oktober 2018 / 07:36

  Wauw prachtig! Zo vaak een mandala boek gekocht maar toch steeds niks mee gedaan

 5. 5 oktober 2018 / 08:40

  Wat zijn die mandala’s prachtig zeg! Daar zou ik helemaal geen geduld voor hebben. Doe mij maar fotograferen.

 6. Daphne - verdraaidmooi
  5 oktober 2018 / 09:36

  Mooie tekeningen maakt je. Het lijkt op een heel kunstwerk met die kleuren!

 7. 5 oktober 2018 / 09:47

  O wauw wat een prachtige tekeningen. Lukt het je nu helemaal niet meer om dit te doen? want ik kan me voorstellen dat het je ook rust kan geven in deze zware tijd.

 8. 5 oktober 2018 / 11:36

  Wat een prachtige mandala’s! Wat een monikkenwerk moet dat geweest zijn! Love it! Ik lig op het moment ziek thuis met een hernia en fotografie en Instagram zijn voor mij ook echte lifesavers!

 9. 5 oktober 2018 / 19:53

  Mooie tekeningen heb je gemaakt. Het lijkt me zo leuk om een beetje fatsoenlijk te kunnen fotograferen. Wil hier ooit nog eens een cursus voor doen.

 10. 5 oktober 2018 / 20:23

  wauw wat mooi. en wat fijn dat je hobbys hebt gevonden om je tijd te besteden waaraan je plezier beleeft

 11. 5 oktober 2018 / 21:34

  I kben dol op mandalas ik vind nu kleuren op nummers app op mobiel erg rustgevend als ik mij verveel.

 12. Loukie
  6 oktober 2018 / 10:03

  Wow! Die mandela’s zijn echt prachtig! Ik geloof bijna niet dat iemand dat zelf zo kan tekenen, echt super! En foto’s maken is ook leuk!

 13. 6 oktober 2018 / 21:31

  Je kleurgebruik WAUW! Je hebt echt talent, ik heb ook ooit een poging gedaan maar dat kwam niet eens in de buurt. Heb je toevallig tips voor YouTube filmpjes of sites met uitleg voor dit?

 14. 7 oktober 2018 / 10:11

  Ik kan zeker nog wat van je leren; mandala-wise..! Thuiszittend met m’n mankementen houd ik me vooral bezig met Bullet Journaling en bloggen. Vooral het Bullet Journaling wil nog wel eens vragen opwekken: Maar wat plan je dan? Je doet toch niets? Toegegeven: soms zit ik enkel en alleen te doodlen/zentanglen.. een mandala houdt je gemakkelijk een paar uurtjes bezig 🙂 Fotograferen lijkt me een héél leuk idee.. + een excuus om eens de deur uit te gaan 😉

  Fijn om te lezen dat je ondanks je ziek-maar-niet-ziek-zijn met fijne dingen bezig blijft!

 15. 7 oktober 2018 / 13:34

  Wat leuk dat je door iets waar je al van hield een nieuwe passie hebt gevonden!

 16. 8 oktober 2018 / 11:03

  wat een mooie kleurcombinaties maak je in je mandala’s!

 17. 8 oktober 2018 / 11:28

  Twee mooie creatieve hobby’s hoor! en die mandala’s, wauw. Knap gedaan.

 18. Frederique Srsck
  8 oktober 2018 / 13:37

  Oh je mandala’s zijn echt geweldig. Wat een geduld!!

 19. 8 oktober 2018 / 19:20

  Wauw, wat zijn dat prachtige tekeningen! Ik wou dat ik zo mooi kon tekenen (of het geduld had om zo’n tekening te maken) En wat goed dat je door het inzoomen toch gewoon je foto’s kunt zien! Zo kun je toch nog doen wat je met zoveel plezier doet!

 20. 9 oktober 2018 / 13:07

  Mooi zeg, dat deed ik vroeger heel veel. Kan zo ontspannend werken voor mij, ik zou het eigenlijk weer eens moeten gaan doen om mijn rust momentjes te gaan pakken. Bedankt voor de reminder

 21. 14 oktober 2018 / 09:58

  Wauw, je tekeningen van de mandala’s zijn prachtig! Fotograferen is zoiets geweldigs om te doen.

 22. 15 oktober 2018 / 12:34

  Serieus? Heb je die tekeningen ook zelf getekend? Wow wat mooi! En over fotograferen, sinds ik een statief voor mijn verjaardag heb gekregen (een jaar geleden) is het zó makkelijk en fijn om mijzelf (of onszelf) te fotograferen. Heel prettig.

 23. 9 november 2018 / 14:15

  goedzo! als het leven even tegenzit is de beste manier om lekker dingen te gaan doen die je leuk vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *