Zeg, wat heb je eigenlijk?

Zeg, wat heb je eigenlijk

Regelmatig krijg ik vragen over mijn gezondheid. Mensen zijn geïnteresseerd en willen graag weten wat er aan de hand is. Dat mag!  Wat het extra lastig maakt is dat ik er gezond uit zie waardoor je niet verwacht dat ik ziek ben en sommige dingen niet kan. Daarom heb ik vandaag een blogpost geschreven over onder andere mijn misselijkheid.

Wat er aan vooraf ging

Ongeveer 2,5 jaar geleden ben ik plotseling ziek geworden. Eerst dachten we dat het griep was (ik was de hele dag moe en misselijk) maar toen de klachten na twee weken niet weg gingen besloten we naar de huisarts te gaan. De huisarts heeft onderzoeken gedaan, verschillende medicijnen voorgeschreven en meerdere keren bloed geprikt. Toch werd er geen oorzaak gevonden voor mijn klachten. Daarom besloot de huisarts mij door te sturen naar een kinderarts.

Bij de kinderarts hebben we gesprekken gehad, meerdere keren bloed geprikt, echo’s en MRI scans gemaakt en nieuwe medicijnen geprobeerd maar niets hielp en er werd geen oorzaak gevonden voor de klachten. Ondertussen kwamen er steeds meer klachten bij en werd de pijn steeds erger terwijl de artsen niks konden vinden.

Misselijkheid

Vanaf de eerste dag dat ik ziek was begon de misselijkheid. In het begin was de misselijkheid wel de hele dag aanwezig maar was het niet echt storend, want (ik weet hoe stom dit klinkt) je leert er mee om te gaan. Sinds een half jaar is de misselijkheid erger geworden en beheerst het eigenlijk alles.

Slecht zien

Na ongeveer een jaar misselijk te zijn geweest kreeg ik last van een andere klacht: slecht zien. Ik was met school op werkweek naar London toen opeens alles om mij heen wazig werd. Ik kon zelfs de de berichtjes op mijn telefoon niet meer zien. De docenten die mee waren op werkweek dachten dat het een migraine aanval was en we hoopten met zijn allen dat ik de volgende dag weer scherp kon zien.

Helaas is mijn zicht sinds die dag niet meer verbeterd. Alleen als ik goed heb geslapen dan kan ik s’ochtends een paar uur goed zien maar na die paar uur zie ik weer wazig. Omdat ik zo slecht zie zijn we naar de oogarts geweest maar er was niks mis met mijn ogen dus kon de oogarts er helaas niks aan doen.

Tot slot

Dit zijn de klachten waar ik het meeste last van heb. Daarnaast zijn er nog een heleboel ‘kleine’ vage klachten. Kortom, een hele boel dingen die niet kloppen en die nog goed moeten worden uitgezocht. Er komen binnenkort nog meerdere artikelen waarin ik nog meer vertel over de klachten en over hoe het is als je dingen niet meer kunt doen.

PS. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

25 Reacties

 1. 7 augustus 2018 / 17:03

  Wat gek lijkt me dit voor jou!
  En ook niet bepaald fijn.

  En ik vind niets stoms hoor aan wat je vertelt, je wilt toch t liefst van alles en nog wat genieten, als je kan omgaan met die irritante misselijkheid, dan is dat fijn ofzo? Misschien ook noodzakelijk.. Nee ik vind dat niet stom gezegd van je 🙂

  • 8 augustus 2018 / 09:09

   Wat lief van je! Dankjewel voor je reactie!
   Liefs,
   Yousra Yasmine

 2. 9 augustus 2018 / 09:22

  Zo naar als je belemmert wordt door je gezondheid, ik weet er helaas alles van. Hopelijk kunnen er wat dingen uitgezocht worden en vind je je weg om er mee om te gaan:)

  • 9 augustus 2018 / 09:34

   Wat lief van je! Wat naar dat jij er ook alles van weet. Hopelijk wordt het voor jou snel beter!
   Liefs,
   Yousra Yasmine

 3. 9 augustus 2018 / 12:11

  Wauw wat heftig, vooral omdat je geen idee hebt wat het is. Ik hoop dat je snel wat meer duidelijkheid krijgt. Mocht je dat nog niet doen, zou ik ook zeker eens naast je reguliere onderzoeken gaan kijken wat het alternatieve circuit voor je kan betekenen, zoals bijvoorbeeld een homeopaat. Die kijken weer vanuit een andere invalshoek en dat kan soms enorm helpen!

  • 9 augustus 2018 / 15:58

   Wat lief dat je reageert op mijn blog! Bedankt voor de tip. Ik ga zeker ook kijken in het alternatieve circuit want daar is inderdaad veel mogelijk. Ik ben benieuwd en als ik meer weet zal ik er over schrijven op mijn blog (hihi).
   Liefs,
   Yousra Yasmine

 4. 9 augustus 2018 / 12:41

  Echt zo jammer dat dingen belemmert door je gezondheid hopelijk snel meer wijs

 5. 9 augustus 2018 / 14:37

  jeetje, wat een narigheid en wat moet jij geschrokken zijn, toen je ineens zo slecht zag..Lijkt me heel moeilijk! Ik hoop dat ze snel ontdekken wat de oorzaak van dit alles is

  • 9 augustus 2018 / 16:10

   Wat lief dat je reageert op mijn blog! Het was inderdaad onwijs schrikken toen ik opeens slecht kon zien. Op dit moment moet ik ermee leren leven maar ik hoop dat er snel een oplossing voor komt zodat ik weer beter ben.

   Liefs,
   Yousra Yasmine

 6. 9 augustus 2018 / 18:26

  Jemig, dat is nogal heftig. Ineens ook slecht zien lijkt me ook onwijs schrikken. Het ergste lijkt mij eigenlijk nog de onzekerheid. Ziek zijn en er maar niet achterkomen wat er aan de hand is met je. Als je eenmaal weet wat het is, kun je misschien aan een behandelplan beginnen, je leven daarop inrichten e.d. Ik duim voor je dat er uit de onderzoeken eindelijk duidelijkheid komt!

  • 9 augustus 2018 / 19:16

   Wat lief dat je een berichtje achter laat op mijn blog! Het was inderdaad onwijs schrikken toen ik plotseling niet meer kon zien. Zeker omdat het voor het eerst gebeurde in London, lekker ver weg van huis en al mijn eigen doktoren!
   Het is inderdaad heel heftig als je ziek bent maar niet weet wat er aan de hand is, wan nu blijf je in onzekerheid en kun je er ook niet je leven op inrichten. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt en dat ik snel beter ben!

   Liefs,
   Yousra Yasmine

 7. 9 augustus 2018 / 19:50

  Knap dat je er zo open over schrijft. Ik wens je veel beterschap!

 8. 10 augustus 2018 / 04:57

  Het lijkt me best lastig om ziek te zijn maar dat ze niet kunnen plaatsen wat er aan de hand is. Dat maakt behandeling denk ik ook erg lastig?

  • 10 augustus 2018 / 10:44

   Wat lief dat je op mijn blog reageert! Het is inderdaad lastiger om te behandelen zonder diagnose want nu behandelen ze de symptomen in plaats van een gerichte behandeling. Ik ben nu weer bezig met verschillende onderzoeken dus hopelijk komt er snel meer duidelijkheid.
   Liefs,
   Yousra Yasmine

 9. 10 augustus 2018 / 09:08

  Jeetje, wat naar al die klachten. En het lijkt me erg vervelend dat ze niet weten wat het is, dan kan je ook niet op zoek gaan naar een oplossing of verbeteringen. Heel veel succes en sterkte!

 10. 12 augustus 2018 / 20:25

  Hoi,

  Klinkt maybe gek maar verdiep je eens in chronische hyperventilatie. Vraag anders om n doorverwijzing naar de longarts voor n test.
  Heel veel sterkte

  • 13 augustus 2018 / 18:42

   Hey, Wat lief dat je een reactie achterlaat! Ik ga zo meteen even kijken naar chronische hyperventilatie en ik ga het ook eens met de kinderarts overleggen. Bedankt voor de tip!
   Liefs,
   Yousra Yasmine

 11. Anne van Huis
  13 augustus 2018 / 19:56

  Heftig zeg, vooral omdat het niet duidelijk is wat het is. Ik moest ook gelijk denken aan hyperventilatie… Hoop dat je snel meer duidelijkheid krijgt. Sterkte!

 12. 23 augustus 2018 / 15:46

  Wat heftig Yousra! Dat past absoluut niet In het leven van een jonge dame. Ik krijg ook meteen gedachten van …. heb je dit … heb je dat. …. maar mss maakt je dat heel onrustig.
  Veel sterkte!

 13. 5 september 2018 / 17:10

  Zo benieuwd of je al wat meer weet? Lijkt mij erg vervelend

 14. 21 september 2018 / 21:47

  Zou het geen B12 te kort kunnen zijn?
  Qua klachten zou dat nog best een mogelijkheid kunnen zijn. Wel vervelend, soms heb je ook het gevoel dat de dokters je niet begrijpen, heel naar 🙁

  • 23 september 2018 / 08:20

   Een b12 tekort daar zat ik inderdaad ook aan te denken. Misselijkheid, vermoeidheid en wazig zien hebben daar zeker mee te maken, artsen herkennen het niet en je gaat je zieker en zieker voelen. In Rotterdam heb je het b12 instituut wat de diagnose kan stellen. Laat je niet afscheppen met tabletten bij de huisarts die werken helaas niet. Op Facebook heb je een besloten groep die b12 de vergeten ziekte heet, heeft mij enorm geholpen. Succes.

 15. Ilse
  2 november 2018 / 15:44

  Hey, ik kom nu pas op je blog terecht. Ben je ooit al eens met een goede, betrouwbare test op de ziekte van Lyme getest? De meeste huisartsen gebruiken echter een test die niet betrouwbaar is waardoor je valse negatieven krijgt. Je klachten passen wel in dit ziektebeeld. Misschien interessant om eens uit te zoeken. Succes en sterkte.

 16. 26 oktober 2020 / 13:47

  Hallo Yousra-Yasmine, als je deze klachten nog steeds hebt zou je kunnen overwegen om contact op te nemen met Nettie Bom van de eetlijn.
  Zij is orthomoleculair voedings deskundige en heeft al heel veel mensen van verschillende klachten afgeholpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *