Over mij

Hey, wat leuk dat je iets meer over mij wilt weten! Ik ben Yousra Yasmine, 17 jaar oud, half Arabisch en de schijfster van deze blog.

Yousra Yasmine

Ik ben Yousra-Yasmine, 17 jaar oud, ik zit in 5 havo en vind het leuk om te tekenen of te schrijven. Toen ik nog op de basisschool zat, schreef ik notitieboekjes vol met zelfbedachte verhalen. Vervolgens ging ik naar de middelbare school en stopte ik met schrijven en begon ik met tekenen. Ik keek uren lang Youtube filmpjes en zo leerde ik mijzelf tekenen.

Helaas werd ik ziek en moest ik stoppen met tekenen omdat ik het niet meer goed kon zien. Langzaam verdwenen mijn tekenspullen in de kast en ik wist niet goed wat ik zou moeten doen. Totdat ik (dankzij anderen) op het idee kwam om een blog te beginnen en te schrijven over hoe het is om ziek te zijn.

Uit het niets werd ik 2,5 jaar geleden ziek. Op een dag werd ik misselijk en die misselijkheid is nooit meer weg gegaan. Niet lang daarna volgden meer klachten: ik begon slecht te zien, ik was de hele dag moe, duizelig, hoofdpijn en ik had het altijd koud. Vele gesprekken en onderzoeken bij de kinderarts volgden maar helaas zonder resultaat. De artsen weten tot nu toe niet wat het zou kunnen zijn. We hebben veel verschillende dingen geprobeerd zoals suikervrij eten en medicijnen tegen de misselijkheid maar niks heeft geholpen. Het is nu afwachten tot er misschien iets gevonden wordt zodat ik beter word.

Wil je meer weten over de klachten die ik heb en welke impact die klachten hebben? Bekijk dan deze artikelen:

Over mijn blog

Op Yousra-Yasmine.nl schrijf ik over ziek zijn, over hoe het is als je iets niet meer kan maar ik wil ook laten zien dat je onwijs kunt genieten van de dingen die je nog wel kan. Verder schijf ik over dingen die mij bezig houden.

Waarom dan deze blog? Toen ik ziek werd, ben ik lange tijd opzoek geweest naar mensen die in een soortgelijke situatie zaten. De blogs die ik toen heb gelezen, hebben er mede voor gezorgd dat ik zelf een blog ben gestart. Ik wil mijn verhaal delen zodat anderen misschien iets hebben aan mijn verhaal en zodat de mensen die zelf ook ziek zijn weten dat zij niet alleen zijn.

Alvast bedankt voor het lezen! Ik hoop dat jullie mijn blog leuk gaat vinden en nog vaak terug zullen komen.

Liefs,

Yousra Yasmine

 

Meer zien?