Over Yousra-Yasmine

Hey lieve lezer,

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Ik ben Yousra Yasmine, 18 jaar en de schrijfster van deze blog.

Over Yousra-Yasmine.nl

Over Yousra-Yasmine

Zoals je al kon lezen ben ik Yousra Yasmine en ik ben 18 jaar oud. Op dit moment zit ik in 5 havo en ik hoop volgend jaar hbo Sociaal juridische dienstverlening te gaan studeren. Mijn grootste droom is namelijk om rechter of advocaat te worden.

Toen ik nog op de basisschool zat, schreef ik notitieboekjes vol met zelfbedachte verhalen. Vervolgens ging ik naar de middelbare school en stopte ik met schrijven en begon ik met tekenen. Dan keek ik uren lang naar filmpjes op Youtube om mijzelf te leren tekenen.

”17 jarige met een schetsboek, laptop en een camera.”

Ik ben te herkennen aan mijn bruine krullen en mijn rood gelakte nagels. Ik vind het geweldig om te schrijven (logisch anders begin je natuurlijk geen blog) en ik hou van fotograferen. Dankzij anderen kwam ik op het idee om mijn gedachtes op te gaan schrijven en een blog te beginnen. En kijk waar we nu staan. Mijn persoonlijke blog staat online!

Mijn gezondheid

Over mijn gezondheid krijg ik nog steeds veel vragen. Mensen zijn nieuwsgierig over wat er precies aan de hand is en dat mag! Ik zal je er kort iets over vertellen.

Vier jaar geleden werd ik uit het niets ziek en die ziekte heeft zich elke dag een stukje uitgebreid. Plotseling werd ik misselijk en die misselijkheid is nooit meer weg gegaan. Niet lang daarna volgde er meer klachten: ik begon slecht te zien, ik was de hele dag moe, duizelig, hoofdpijn en ik had altijd spierpijn.

Ik werd doorverwezen naar de kinderarts en vele gesprekken en onderzoeken volgde. Jammer genoeg zonder resultaat. Tot nu toe ben ik  Ik ben ziek maar heb geen ziekte. De artsen staan voor een raadsel. Nu heb ik een verwijzing naar een Universitair ziekenhuis en ik hoop dat ze daar iets voor mij kunnen betekenen.

Een heleboel dingen die niet kloppen maar een duidelijke oorzaak is er tot op heden (nog) niet gevonden. Aan de buitenkant is niet te zien dat ik ziek ben, daarom schreef ik:Zeg, wat heb je eigenlijk? en Ziek? Maar je ziet er helemaal niet ziek uit? Ondanks dat het een eindeloze route lijkt laat ik de moed niet zakken!

Over mijn blog

Ik ben Yousra-Yasmine.nl begonnen toen ik ziek ben geworden. Voordat ik ziek werd tekende ik veel maar omdat ik wazig zie kan ik niet meer tekenen. Langzaam verdwenen mijn tekenspullen in de kast en ik wist niet goed wat ik zou moeten doen. Totdat ik (dankzij anderen) op het idee kwam om een blog te beginnen en te schrijven  over hoe het is om ziek te zijn.

”Courage Above Fear”

Toen ik ziek werd was ik opzoek naar antwoorden en naar ervaringsverhalen van andere mensen die iets soort gelijks mee maken. Deze kon ik niet echt vinden dus ik besloot om zelf een blog te beginnen, omdat ik denk dat chronisch ziek zijn fysiek maar ook zeker mentaal erg zwaar kan zijn.

That’s where it all started! In juli 2018 ging mijn eigen blog online. Het begon als een soort online notitieboek maar het is inmiddels uitgegroeid tot mijn eigen persoonlijke blog.

Heel veel plezier op mijn blog en alvast duizend maal dank voor je bezoek!

Liefs,

Yousra Yasmine

Hey, volg je mij al op Instagram ? Daar geef ik jou een inkijkje in mijn leven met een chronische ziekte door middel van foto’s. Ik zou het leuk vinden om elkaar daar te volgen!