Over Yousra-Yasmine

Hey lieve internet vrienden,

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Ik ben Yousra Yasmine, 20 jaar en de schrijfster van deze blog.

Over Yousra-Yasmine

Over Yousra-Yasmine

Zoals je al kon lezen ben ik Yousra Yasmine en ik ben 20 jaar oud. Op dit moment ga ik (tot mijn grote verdriet) niet naar school toe, omdat ik daar op dit moment te ziek voor ben. Ooit hoop wel weer naar school toe te kunnen om rechten te gaan studeren, want mijn droom is  om rechter of advocaat te worden. Een vereiste is wel dat ik mij dan eerst een heel stuk beter moet voelen. Op dit moment heb ik dus een tussenjaar. Ik probeer ondanks alles wel een positieve draai aan mijn leven te geven door een tekencursus te volgen, dingen te haken en door veel bezig te zijn met mijn blog.

Mijn gezondheid

Over mijn gezondheid krijg ik nog steeds veel vragen. Mensen zijn nieuwsgierig over wat er precies aan de hand is en dat mag! Ik zal je er kort iets over vertellen.

Ruim vier jaar geleden werd ik uit het niets ziek en die ziekte heeft zich elke dag een stukje uitgebreid. Plotseling werd ik misselijk en die misselijkheid is nooit meer weg gegaan. Niet lang daarna volgde er meer klachten: ik begon slecht te zien, ik was de hele dag moe, duizelig, ik had overal pijn en last but not least: ik kreeg last van zenuwpijn.

”In mijn dromen ben ik vogelvrij maar zodra ik mijn ogen open zit ik vast in een lichaam dat het even niet meer doet”

– Yousra-Yasmine

Opzoek naar een oplossing in het UMC

Ik werd doorverwezen naar de kinderarts en vele gesprekken en onderzoeken volgde. Jammer genoeg zonder resultaat. Dit deed mij uiteindelijk doen besluiten dat ik een doorverwijzing wilde naar een universitair medisch centrum (UMC).

Inmiddels loop ik alweer ruim een jaar in een universitair medisch centrum. Hier trof ik een arts die mijn klachten vanaf het eerste moment serieus nam en er alles aan wilde doen om mij beter te maken. Wederom volgde er vele onderzoeken en tot slot een kijkoperatie. Deze kijkoperatie heeft ervoor gezorgd dat sommige puzzel stukjes op hun plek vielen. Het waren de losse eindjes waar we al die tijd naar opzoek waren geweest. Het waren nieuwe aanknopingspunten waar we weer mee verder konden. Ook kreeg ik nieuwe medicijnen die ik op dit moment aan het uitproberen ben.

Bovenstaande lijkt misschien een uitzichtloze route en dat is het soms ook maar ik probeer de moed niet te laten zakken. Want ik weet als geen ander; ”Na regen komt zonneschijn”

Over Yousra-yasmine.nl

Ik ben mijn blog begonnen toen ik ziek ben geworden. Voordat ik ziek werd tekende ik veel maar omdat ik wazig zie kan ik bijna nooit meer tekenen. Langzaam verdwenen mijn tekenspullen in de kast en ik wist niet goed wat ik zou moeten doen. Totdat ik (dankzij anderen) op het idee kwam om een blog te beginnen en te schrijven  over hoe het is om ziek te zijn.

”Courage Above Fear”

Toen ik ziek werd was ik opzoek naar antwoorden en naar ervaringsverhalen van andere mensen die iets soort gelijks mee maken. Deze kon ik niet echt vinden dus ik besloot om zelf een blog te beginnen, omdat ik denk dat chronisch ziek zijn fysiek maar ook zeker mentaal erg zwaar kan zijn. That’s where it all started! In juli 2018 ging mijn eigen blog online. Het begon als een soort online notitieboek maar het is inmiddels uitgegroeid tot mijn eigen persoonlijke blog.

Heel veel plezier op mijn blog en alvast duizend maal dank voor je bezoek!

Liefs,

Yousra Yasmine

Hey, volg je mij al op Instagram ? Daar geef ik jou een inkijkje in mijn leven met een chronische ziekte door middel van foto’s. Ik zou het leuk vinden om elkaar daar te volgen!