Creatief bezig zijn en terug naar school

Creatief bezig en terug naar school

De herfstvakantie is bijna voorbij. Na de vakantie ga ik opnieuw proberen om hele dagen naar school te gaan. Daarnaast ga ik opnieuw beginnen met creative dingen.

Misselijkheid

Het heeft even geduurd totdat er een nieuwe blog was maar nu staat er weer iets online! Vorige week heb ik stage gelopen bij een advocaat dus daar was ik extreem moe van. Ondanks de vermoeidheid was het een super leuke week en was het de moeheid meer dan waard! Door de tijd bij de advocaat weet ik zeker dat ik rechten wil gaan studeren. Hiervoor deed ik mavo en toen we een studie keuze moesten maken had ik eigenlijk geen idee wat ik wou, daarom ben ik de havo gaan doen. Nu weet ik dat ik rechten wil gaan studeren. Ik moet alleen nog opzoek naar een leuke/passende nieuwe school.

Een minder fijn punt is dat de heftige misselijkheid weer terug is. Het was (gelukkig) even een tijdje minder. Het was nooit helemaal weg maar het was niet meer allesoverheersend. Nu is het al enkele weken terug in alle hevigheid. Gelukkig had de kinderarts nog een medicijn wat ik kon proberen tegen de misselijkheid dus nu hopen we heel erg dat het werkt!

Terug naar school

Deze week was het herfstvakantie. Nou had ik niet echt vakantie, omdat ik al weken niet naar school geweest ben. Nu wil ik maandag weer volop beginnen. In de situatie is niks veranderd maar ik wil dit jaar graag mijn diploma halen dus is het wel verstandig om weer naar school te gaan. De afgelopen periode heb ik veel huiswerk thuis gedaan, waardoor ik helemaal bij ben met school.

Met de beslissing om weer naar school te gaan komen ook heel veel twijfels. Wat als ik mij naar twee uur heel ziek voel? ”Dan ga ik naar huis en probeer ik het morgen opnieuw.” Dat is wat mijn gezonde verstand zegt maar mijn gevoel zegt dat het een teleurstelling is. Hier heb ik nog geen balans in gevonden. Het is natuurlijk allemaal heel erg dubbel. Ik wil niet ziek zijn, ik wil geen halve dagen naar school en ik wil al helemaal niet ziek naar huis. Helaas is het op dit moment niet anders. Maandag ga ik (met wat gezonde spanning) naar school en we gaan kijken hoever ik kom. Gelukkig heb ik maandag een korte dag dus ik hoop dat alles goed komt!

Creatief bezig zijn

Ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik een creatief account begonnen op Instagram, om mijn tekeningen te delen en anderen te inspireren. Dit geluk was van korte duur, want enkele maanden na het beginnen met dit Instagram account kon ik niet meer tekenen. Hetgeen wat ik zo leuk vond werd nu een elke keer een confrontatie.

Elke keer als ik op dat account keek werd ik verdrietig. Ik zag foto’s voorbij komen van hartstikke talentvolle mensen die verder gingen met het delen van hun tekeningen. Iets wat ik allang niet meer kon. Uiteindelijk logde ik uit van het account en ik heb er ongeveer zeven maanden niet meer op gekeken. Deze week heb ik het account weer geopend en het begint weer te kriebelen. Ik wil het tekenen/creatief bezig zijn weer oppakken. Hartstikke spannend, want het kan weer op een teleurstelling uitdraaien. Wat houd mij tegen om te beginnen? Stel dat ik het niet kan zien, mijn handen na vijf minuten pijn gaan doen of misschien ben ik het tekenen wel verleerd. Toch wil ik weer proberen om te tekenen.

Vandaag ben ik naar de stad geweest en heb ik verf, kwasten en een nieuw tekenboek gekocht. Een nieuw tekenboek staat voor een nieuw begin, want ik ga weer beginnen! Het gaat onwijs veel energie kosten maar ik wil zo graag weer iets doen waar ik blij van word. Ik ga het gewoon proberen zonder er al te hoge verwachtingen bij te hebben!

Ps. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

22 Reacties

 1. 27 oktober 2018 / 22:32

  Goed dat je weer aan de slag kan gaan! Ik hoop voor je dat het gaat lukken. Heel veel succes girll!! Zet m op!!

 2. 28 oktober 2018 / 08:40

  Wat goed dat je stage zo fijn en leerzaam was ondanks de vermoeidheid, je hebt het wel gedaan! Hopelijk gaan de medicijnen helpen voor je misselijkheid. Tekenen is erg fijn en ontspannen vind ik altijd.

 3. 28 oktober 2018 / 09:12

  Wat schijf je mooi open. Leuk om te lezen. Goed om te zien dat je nu weet welke studie je wilt gaan doen. Wat ik je mee wil geven: volg je droom en dan kom je er.

 4. 28 oktober 2018 / 11:12

  Heel veel succes gewenst met je studie! En ik zou zeker terug beginnen met tekenen aangezien je dat gelukkig maakt. Probeer het gewoon en geniet er van! 🙂

 5. 28 oktober 2018 / 15:52

  wat knap dat je toch this je huiswerk kunt doen en zo bij kunt bijven. succes morgen

 6. 28 oktober 2018 / 20:57

  Wauw, dat je bij kunt blijven door thuis te werken, terwijl je je zo slecht voelt. Echt knap meid! Veel succes, en je kan maar proberen he dan zie je wel weer!

 7. 29 oktober 2018 / 08:09

  Sterkte met het weer naar school gaan, ik hoop dat het allemaal beter gaat en je je ook beter voelt.

 8. 29 oktober 2018 / 16:56

  Dat je alleen al de stap neemt om weer naar school te gaan, is al een overwinning! Of het nu direct goed gaat of niet, ieder uur is weer een stapje vooruit. Natuurlijk hoop ik voor je dat het heel veel uren worden :). Succes!

 9. 30 oktober 2018 / 08:52

  Ik hoop echt dat de nieuwe start op school vlot verloopt, en dat je misselijkheid toch wat draagbaar wordt! Ik denk aan je!

 10. 30 oktober 2018 / 11:11

  Ik hoop echt voor jou dat de medicatie wat helpt, heel veel succes gewenst meid!

 11. 31 oktober 2018 / 12:33

  Duimen dat de medicatie werkt, wel stoer dat je toch gewoon naar school gaat!

 12. 31 oktober 2018 / 12:52

  Ik hoop dat je het volhoudt! Zet ‘m op maar wel goed naar je lichaam luisteren.

 13. 31 oktober 2018 / 14:14

  Heel veel succes met je studie en veel plezier met het tekenen! Hoop dat het je allemaal gaat lukken. En ben heel benieuwd naar je creaties dus hopelijk ga je die ook weer delen. Vond die mandalas van je zo gaaf!

 14. 31 oktober 2018 / 18:12

  Heel veel succes met je studie en de zoektocht naar de juiste school. Ik weet uit ervaring dat zoiets erg lastig kan zijn.

 15. 6 november 2018 / 18:42

  Wat leuk dat je het creatieve weer op gaat pakken. Hopelijk lukt alles zoals je wilt! Succes ermee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *