Lichtpuntjes

Lichtpuntjes

De afgelopen week was hectisch, vol ziekenhuis bezoeken en onzekerheid. Toch zijn er een aantal dingen gebeurd die een beetje licht in de duisternis brengen. Vandaag deel ik mijn lichtpuntjes met je!

School

Zoals vele van jullie weten ben ik al enkele weken niet naar school geweest. Toch besloot ik deze week om een korte dag naar school te gaan. Gewoon om iedereen even te zien en om bij te praten. Op school hebben we goede gesprekken gehad met mijn mentor en andere docenten. Ik heb namelijk over enkele weken een toetsweek dus we moesten veel overleggen over hoe we dit allemaal gaan regelen. Gelukkig is dit allemaal besproken en is die planning helemaal rond.

Hier kun je lezen over hoe ik heb getwijfeld om weer terug naar school te gaan terwijl ik langzaam steeds zieker werd: Terug naar school

Zoals je misschien al weet volg ik naast de gewone havo een extra vak. Hierbij gaan we elke week naar de hogeschool en krijgen we op HBO niveau les is economie, bedrijfseconomie of boekhouden. Er zijn al twee bijeenkomsten geweest maar hier kon ik helaas niet naar toe, omdat ik te ziek en vermoeid was om te gaan. Vandaag ga ik voor het eerst naar de hogeschool! Super spannend natuurlijk maar ik heb er ook hartstikke veel zin in! (Later zal ik hier een uitgebreid artikel over schrijven).

Camera

Vorig jaar kreeg ik voor het behalen van mijn diploma een spiegelreflex camera cadeau van mijn ouders. Doordat ik lange tijd geen energie had en slecht kon zien heb ik die lange tijd niet gebruik maar deze week kwam daar verandering in!

Ik heb een camera boek gekocht waarin allerlei handige tips en tricks worden uitgelegd. Zo kon ik thuis alvast aan de slag om alle instellingen van de camera uit te proberen. Daarnaast heb dit weekend een nieuwe camera lens gekregen van mijn ouders. Deze camera lens is speciaal voor portretten, omdat ik mij al altijd graag bezig wou houden met portret fotografie. Het hele weekend ben ik bezig geweest met het maken van nieuwe foto’s dus die zullen jullie snel voorbij zien komen op mijn blog!

Vitamine D

Afgelopen week hebben we bloed geprikt in het ziekenhuis en daar kwam een bijzondere uitslag uit. Mijn vitamine D was hartstikke laag! Mijn bloedwaarde van vitamine D was 50. Het lastige is dan alle waardes tussen 50 en 80 worden door artsen verschillend geïnterpreteerd, sommige artsen vinden alles onder de 80 een tekort en anderen vinden alles onder de 50 pas een tekort.

Eerder schreef ik al een artikel over hoe het is als je ziek bent maar niet weet wat je hebt: Wat als dit nooit meer over gaat

Mijn waarde was al twee jaar lang 50 dus vrij laag en als het nog iets naar beneden zou gaan was het dus een ernstig tekort zijn. Mijn huisarts besloot om op de proef een hoge dosering vitamine D te geven en te kijken hoe ik mij zou voelen. Wat er toen gebeurde raad je nooit…

Mijn vermoeidheid is een heel klein beetje minder! De afgelopen weken was het nog te vermoeiend om een kopje uit het kastje te pakken maar nu is dat nare gevoel dus verdwenen. De vermoeidheid is nog niet weg maar wel een heel klein beetje beter. Woensdag belt de huisarts opnieuw en krijg ik waarschijnlijk langere tijd vitamine D injecties. Helaas verklaard dit vitamine D tekort bijna geen van mijn klachten maar al zou er maar een klacht verdwijnen. Dat zou al winst zijn.

Daarnaast hebben we woensdag een gesprek bij de kinderarts. Eerder vertelde ik al dat mijn ouders en ik misschien wisten waar de klachten vandaan kwamen dus dat kunnen we woensdag eindelijk voorleggen. Nou dit positieve puntje geeft in ieder geval hoop voor de toekomst!

Liefs,

Yousra Yasmine

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

21 Reacties

 1. 25 september 2018 / 14:34

  Wat fijn dat de vermoeidheid iets minder is. Ben erg benieuwd wat er woensdag uit het gesprek bij de kinderarts komt.

 2. 26 september 2018 / 09:35

  Lichtpuntjes zijn fijn! Daardoor voelen dingen toch positief en prettiger. Fijn om te lezen 🙂

 3. 26 september 2018 / 13:31

  Wat fijn dat je positieve ervaringen hebt gehad. Wat goed van je dat je weer even naar school bent gegaan. Op naar de afspraak met de kinderarts. Succes!

 4. Daphne - verdraaidmooi
  26 september 2018 / 14:51

  Lichtpuntjes zijn erg fijn. Ik hoop voor je dat er nog velen zullen volgen!

 5. Naomi
  26 september 2018 / 16:16

  fijn die lichtpuntjes elke kleine beetjes helpen

 6. Lizzie
  26 september 2018 / 17:10

  Wat fijn dat je vermoeidheid wat minder is!! Ben erg benieuwd hoe het vandaag is gegaan…

 7. 27 september 2018 / 09:04

  Heb zelf ook vitamine d tekort en moet hier ook dagelijks pillen voor slikken en kan je zeggen dat dit echt helpt!! Het lost niet alles op maar het word wel beter. Beterschap

 8. 27 september 2018 / 09:41

  Goed dat je zo stilstaat bij de lichtpuntjes!

 9. 27 september 2018 / 10:33

  Wat blijf je ondanks alles toch ontzettend positief! En ja, als je vermoeidheid ook maar iets zou afnemen door die vitamine D injecties dan is dat natuurlijk mooi meegenomen!

 10. 27 september 2018 / 10:56

  als het goed is , is het woensdag geweest, ik be benieuwd naar je gesprek met je arts

 11. Irma ten Napel
  27 september 2018 / 11:58

  Gelukkig zijn er weer wat lichtpuntjes, dat is fijn!

 12. 27 september 2018 / 22:04

  Ik bleek voor mijn operatie ook ernstig te kort aan vitamine d had voelde me daar ook best min van toen shotjes gekregen en ging snel stuk beterder

 13. 1 oktober 2018 / 20:19

  Zeker jij moet het van deze kleine lichtpuntjes hebben, daar haal jij je kracht weer uit! Super lief van je ouders om je een camera cadeau te geven, daar ga je heel veel plezier aan beleven.

 14. 6 oktober 2018 / 18:37

  Ik hoop dat je je nog steeds een beetje beter voelt! Een tekort aan vitamine D kan veel gevolgen hebben inderdaad! Sterkte!

 15. 7 oktober 2018 / 22:47

  Fijn die lichtpuntjes maken veel dingen wat drasgzamer.

 16. 10 oktober 2018 / 09:49

  De kleine dingen moeten het doen, gelukkig zijn er ook nog lichtpuntjes. Sterkte.

 17. 16 oktober 2018 / 18:29

  Bij mij hielp het slikken van vitamine D tabletten ook echt tegen de vermoeidheid. Het werkt echt! Wat leuk dat je een spiegelreflex camera hebt gekregen. Ik wil ook heel graag een goede camera hebben voor op reis.. en deze dan ook goed kunnen gebruiken!

 18. 14 november 2018 / 09:21

  Hebben ze ook al andere dingen getest zoals je ijzer gehalte en magnesium? Die kunnen ook wat van de vermoeidheid verklaren…

 19. 3 december 2018 / 12:59

  Wat vervelend dat dokters niet weten wat je juist hebt… Het is goed om toch zoveel mogelijk positieve dingen te zien waar je je kunt aan optrekken. x

 20. Marieke
  14 januari 2019 / 09:58

  Fijn om ook lichtpuntjes op je site te lezen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *