Misselijk? Dat heb ik ook wel eens!

Misselijk? Dat heb ik ook wel eens!

Ik denk dat iedereen wel eens misselijk is maar wat als die misselijkheid altijd blijft? Wat als dat nare gevoel niet meer weg gaat. Het is een gevoel wat je gek maakt. Je wordt er stapelgek van. De grote themavraag was: waar kwam de misselijkheid vandaan hoe kom ik er vanaf?

Hoe het begon

Toen ik in het begin alleen last had van misselijkheid waren er niet veel mensen die het serieus namen. Iedereen had immers wel eens last van misselijkheid toch? Ik keek er daarom ook niet raar van op dat ik mij enkele weken misselijk voelde, misschien was het wel een soort griep.

De eerste periode van de misselijkheid was vervelend en storend maar het leven ging gewoon door. Totdat ik doorhad dat de misselijkheid niet meer weg ging. Als ik midden in de nacht wakker werd was het eerste wat ik dacht: Oh ik ben misselijk. De huisarts schreef medicijnen voor die ervoor zouden moeten zorgen dat ik niet meer misselijk werd. Door deze medicijnen verdween de misselijkheid voor enkele dagen/weken maar daarna kwam de misselijkheid met volle vaart terug.

Na een tijdje had ik alle middeltjes wel geprobeerd en daarom besloot de huisarts mij door te sturen naar de kinderarts. Hier werden allerlei onderzoeken gestart zoals Bloed prikken, MRI foto’s maken en nog veel meer.

Alleen nog maar ziek

Omdat bovenstaande onderzoeken nogal veel tijd in beslag nam besloten we om zelf ook wat veranderingen door te voeren in de hoop dat het beter zou worden. Misschien werd ik wel misselijk van chocolade? Een tijd geen chocolade gegeten maar helaas verdween de misselijkheid niet. Werd ik dan misselijk van suiker? Ik heb echt maanden een suikervrij dieet gevolgd maar helaas. Dit dieet hebben we samen met een diëtist opgesteld en was heel erg strikt. Geen suiker, geen fruitsuiker (dus geen fruit), geen suikervervanger. Helaas bleek het niet te helpen. Ik merkte namelijk geen enkel verschil en de misselijkheid bleef.

Langzaam begon mijn smaak te veranderen. Het eten smaakte niet meer zoals vroeger. Ik wilde niet meer eten. waarom zou ik? Ik werd van alles misselijk en het smaakte hartstikke vies. Ik begon steeds meer eten te ontwijken. Als ik misselijk was geworden van brood dan at ik dat zo min mogelijk want ik was bang om ziek te worden.

Uiteindelijk had ik door dat ik van alles misselijk werd dus ik kon net zo goed wel alle gewone dingen blijven eten. Eten had immers toch geen impact op de misselijkheid. Sinds kort kan ik ook weer meer genieten van eten. Ondertussen was eten iets verplichts geworden in plaats van iets gezelligs. Nu probeer ik juist meer te genieten. Ik word toch van alles ziek dus waarom zou ik dan stoppen met genieten?

En nu?

Op dit moment ben ik nog steeds even misselijk. Ik heb nu medicijnen die het hele intense er van af halen maar feit blijft dat ik misselijk blijf. Zelf heb ik een handige zelfhulp tip gevonden voor de extreme misselijkheid. Door een waterijsje (Zoals een raket) te eten verdwijnt het nare gevoel voor korte duur. Handige toch? 😉

Momenteel zitten we opnieuw in het traject bij de kinderarts. Opnieuw alle onderzoeken, opnieuw bloed prikken, en nieuwe MRI scans maken. Voor nu hopen we op het beste! Ik heb in ieder geval onwijs veel vertrouwen in de mensen om mij heen.

Ps. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

33 Reacties

 1. 14 september 2018 / 12:35

  wat afschuwelijk! Zo iets fijns als eten wat op deze manier een hel wordt. Bah wat naar. Ik hoop voor je dat ze kunnen ontdekken hoe dit kan En vooral hoe je hier vanaf kan komen

 2. 14 september 2018 / 12:39

  Wat ontzettend naar en vervelend dat je continu misselijk bent, eten is dan inderdaad meer een moeten dan dat je er echt van kunt genieten. Hopelijk vinden de artsen een oplossing.

 3. 14 september 2018 / 12:57

  wat heftig! Ik ben als kind jarenlang heel veel misselijk geweest, dat bleek oververmoeid te zijn. Ik hoop dat ze vinden wat de oorzaak is!

 4. 14 september 2018 / 15:55

  Wat een rotgevoel is misselijkheid. Het heeft echt invloed op alles. Hoop zo dat ze gaan vinden waar het vandaan komt! Sterkte!

 5. 14 september 2018 / 17:16

  Oh. Wat heftig. Hopelijk snel beterschap.

 6. 14 september 2018 / 19:05

  Wat heftig! Zo’n rot gevoel en dan ook nog continu! Hopelijk vinden ze toch waar het vandaan komt en kom je er snel vanaf!! Sterkte!

 7. 15 september 2018 / 14:06

  Wat ontzettend jammer dat je zoveel onderzoeken moet ondergaan. Dat is spijtig dat je alleen nog maar ziek bent. Beterschap!

 8. 15 september 2018 / 15:10

  Heel naar zeg, als je altijd misselijk bent. Ik ben zoiets al zat na een paar dagen achter elkaar, maar dat het bij jou al zolang duurt is heftig. Hopelijk vinden ze er snel wat op.

 9. 15 september 2018 / 22:11

  Hè wat ontzettend vervelend zeg! Vooral het feit dat je zoveel verschillende opties hebt bekeken en niks werkt. Ik zou zeggen veel waterijsjes gaan eten? Hahah! Nee, ik wens je veel succes toe en hoop dat je snel achter de oorzaak komt en het dan ook daadwerkelijk verminderd of zelfs verdwijnt! X

 10. 16 september 2018 / 19:23

  Wat ontzettend naar weer om te lezen. Ik gun het je zo niet. Het lijkt mij heel erg moeilijk om te dealen met de situatie zoals die is. Ik hoop dat de onderzoeken en de kinderarts uitsluitsel kunnen geven. Misselijkheid is erg naar en ik zou mij niet kunnen en willen voorstellen hoe het is om dat permanent te zijn. Sterkte!

 11. 17 september 2018 / 08:32

  Jeetje wat vervelend, ik word er meteen naar van. Ik hoop echt dat er een oplossing is en het weg gaat… Sterkte!

 12. 17 september 2018 / 09:29

  Wat naar om te lezen hopelijk heb je snel je antwoord

 13. 17 september 2018 / 09:40

  Argh misselijkheid is iets vreselijk, je kan het ook zo goed als niet negeren he! Mag ik even zeggen dat ik het knap vind dat je toch nog het positieve er probeert uit te halen (waterijsje) en dat je vertrouwen blijft hebben in je omgeving. En natuurlijk hoop ik dat er snel een oplossing is!

 14. 17 september 2018 / 10:40

  Wat ontzettend naar zeg, dit gun je niemand want wat een ellende. En goed dat je wel probeert te genieten, maar dit zou toch anders moeten.

 15. 17 september 2018 / 11:45

  Wat een gedoe! Die misselijkheid en die onzekerheid! Hopelijk ben je er snel vanaf! Sterkte!

 16. 17 september 2018 / 12:22

  Erg vervelend allemaal! Hopelijk snel terug in orde hoor!

 17. Naomi
  18 september 2018 / 08:12

  Wat vervelend dat je hier weer door moet heel veel sterkte

 18. 18 september 2018 / 10:37

  Jeetje dat lijkt mij een vreselijk vervelend gevoel. Kan mij wel voorstellen dat je in eerste instantie stopt met eten. Maar ja, dat kan je ook niet lang volhouden. Vind het knap dat je besloten hebt om dit gevoel om te buigen naar iets positiefs: Ben toch misselijk dan kan ik er net zo goed van genieten van wat ik eet. Heel knap er zijn niet veel mensen die dit zo kunnen. Ik hoop dat ze iets vinden wat de oorzaak is van dit gevoel. Sterkte met de onderzoeken die volgen.

 19. 18 september 2018 / 11:55

  Dat lijkt me inderdaad geen lekker gevoel als je continu misselijk bent en dat het slechts van korte duur even minder sterk aanwezig is. Hopelijk brengen de onderzoeken snel uitkomst hoe ze dit kunnen behandelen.

 20. 18 september 2018 / 12:00

  Heftig om te lezen. Je bent ook nog zo jong. Ik heb zo ook geen tips voor je. Ik kijk een netflix serie over kids en volwassenen met allerlei ziektes. Uiteindelijk wordt iedereen beter doordat ze geen koolhydraten meer nemen. Alleen jij wordt al misselijk van al het eten begrijp ik, dus dan denk ik niet dat die tip helpt voor jou. Ik hoop dat ze vinden wat het is voor je.

 21. 18 september 2018 / 18:52

  Zo ontzettend vervelend voor je 🙁 Wel goed dat je zoveel geprobeerd hebt qua eten, het is ook fijn om dingen uit te kunnen sluiten! Hopelijk komen ze er snel achter wat er aan de hand is.

 22. 19 september 2018 / 18:45

  Ik ben regelmatig misselijk, maar dat komt eigenlijk alleen als ik te weinig heb gegeten. Ik weet dan ook vaak wat ik moet doen om het op te lossen. Vind het wel een erg naar gevoel. Hopelijk komen ze er bij jou snel achter wat er aan de hand is.

 23. 20 september 2018 / 10:04

  Hopelijk vinden ze snel een oplossing voor je! Continu misselijk zijn en al die ziekenhuis en doktersbezoeken word je ook niet blij van.

 24. 20 september 2018 / 10:17

  Hè jeetje, wat ontzettend vervelend dat je continu misselijk bent. Heel veel beterschap!

 25. 20 september 2018 / 10:42

  Hopelijk ben je er snel vanaf. Er is niets vervelender als misselijkheid want er valt zo moeilijk iets aan te doen.
  Ik duim voor je dat het betert.

  Alvast een dikke knuffel
  Liefs, Eva
  http://www.evaperez.be

 26. 20 september 2018 / 15:56

  Brrr, misselijk zijn is stomvervelend. Ik herinner me dat ik misselijk was tijdens een aantal zwangerschappen. Slopend vond ik die misselijkheid. het was ook zo’n ‘viezige’ misselijkheid die me echt onderuit schoffelde.

 27. Frederique
  20 september 2018 / 17:49

  Huh wat raar en wat ontzettend vervelend. Vooral het niet weten wat het is lijkt me heel vervelend. En je hebt er nog zo’n mooie vrolijke foto boven! Veel succes met de onderzoeken!

 28. 20 september 2018 / 18:34

  in mijn zwangerschappen was ik 9 maanden zee-ziek. Ik weet nog hoe balen dat was. En dan was de oorzaak tenminste duidelijk. Dt moet heel lastig voor je zijn

 29. 21 september 2018 / 21:20

  Wat ontzettend vervelend zeg. Kan me goed voorstellen hoe naar dit moet zijn. Aan je mooie vrolijke foto’s is het gelukkig niet af te zien.

 30. 22 september 2018 / 19:23

  Ik ben ook 24/7 misselijk, dit komt door gastroparese(maagverlamming) En daardoor ledigt mijn maag heel traag. Heb alle medicijnen die er zijn al geprobeerd… Zo stom dat ze in deze tijd nog zo weinig over dit soort problemen weten he!
  Ik hoop dat ze snel ontdekken waardoor het komt! Dit is echt vreselijk! Sterkte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *