Terugblik op mijn 2018 (jaaroverzicht)

Terugblik op mijn 2018 (jaaroverzicht)
Bij een jaaroverzicht van mijn 2018 hoort natuurlijk ook mijn beste foto uit 2018!

Het einde van 2018 is in zicht! Ik vind het altijd leuk om terug te blikken dus het leek mij leuk om mijn eigen jaaroverzicht te maken. Hier is dan ook de terugblik op mijn 2018!

Januari

Allereerst hebben we oud en nieuw gevierd en dit is echt mijn favoriete dag! Samen vuurwerk afsteken (ik kijk en de rest steekt vuurwerk aan), lekker eten en samen in spanning wachten totdat het nieuwe jaar begint. Ik hou echt van alle gekleurde lichtjes en de gezelligheid. Oud en nieuw vind ik echt de meest gave dagen van het jaar!

De maand januari begon voor mij niet echt lekker. In december was ik geopereerd maar dit ging niet zoals we hadden gehoopt. Ik had onwijs veel pijn, hiervoor kreeg ik pijnstillers morfine maar dit hielp niet. Uiteindelijk werd besloten om in januari nog een keer te opereren. Deze hele maand ben ik niet naar school gegaan, omdat ik moest herstellen.

Waarom ben ik ziek geworden?

Februari, Maart, april en mei

Tijdens deze maanden was er niet veel bijzonders gebeurd. Ik heb geprobeerd om hele dagen naar school te gaan, dit ging met ups en downs maar gelukkig is dit bijna elke dag gelukt. Hier ging het qua ziekte al bergafwaarts maar ik voelde mij nog stukken beter dan aan het eind van dit jaar. We hebben veel gesprekken gehad bij de kinderarts, veel onderzoeken en veel medicijnen geprobeerd tegen de misselijkheid en tegen de pijn.

In mei had ik toetsweek. Deze weken zijn altijd heel inspannend, omdat je tien dagen van tevoren moet beginnen met leren om vervolgens volledig gefocust en uitgerust toetsen te maken.

Alles is anders

juni

Ik hou echt van de maand juni! Ik ben namelijk jarig op 5 juni, afgelopen jaar werd ik 17 jaar! Het aller leukste aan deze maand vind ik dat mijn zus, mijn vader en ik in dezelfde week jarig zijn. Toevallig toch? Wij vieren onze verjaardagen samen op dezelfde dag. Dat vind ik altijd onwijs gezellig!

Wat als dit nooit meer over gaat?

Juli

De maand juli stond vooral in het teken van toetsen maken en het jaar afronden. In 4 havo had ik enkele toetsen gemist die ik in juli in moest halen. Aan het eind van de maand zouden we door onze mentor gebeld worden met het nieuws of we over waren. Op maandag ochtend kreeg ik telefoon: Ik was over naar 5 havo! De vakantie kon nu beginnen!

Daarnaast heb ik in juli mijn blog gezet! De beste beslissing ooit! Ik heb zo veel leuke mensen ontmoet en het bloggen geeft mij zo veel voldoening!

https://yousra-yasmine.nl/schrijven-maakt-kwetsbaar-doe-ik-het-wel-goed-genoeg/

Augustus

Augustus was eigenlijk best een stomme maand. Begin augustus was is geopereerd waarna ik veel pijn had. Veel bezoeken naar de huisarts, specialist en huisartsenpost volgde. Enkele morfine injecties en tabletten verder bleef de pijn dus moest ik eind augustus nog een keer geopereerd worden. Ik was zo ziek dat we onze vakantie naar Rhodos af moesten zeggen. In de zomervakantie heb ik dus vooral veel geslapen, uitgerust en films gekeken.

https://yousra-yasmine.nl/ik-wou-dat-ik-jou-was/

September en oktober

In september begon school weer. Eindelijk zat ik in 5 havo en na zes weken ziek zijn keek ik best een beetje uit om weer naar school te gaan. Helaas liep dit anders dan verwacht. Ik voelde mij nog zieker dan ooit tevoren daarnaast had ik last van extreme vermoeidheid. Nadat ik een dag naar school ben gegaan, heb ik ongeveer 7 weken school gemist. Dit was echt een enorme klap, omdat ik juist zo graag naar school wilde gaan en dit jaar mijn diploma wilde halen.

In oktober ging iedereen uit mijn klas op werkweek naar London of Madrid. Als je eindexamen gaat doen mag je bij ons op school naar het buitenland toe om op eindexamenreis te gaan. Ik kon helaas niet mee dus ik had een stage geregeld bij een advocatenkantoor.

Wat doe je als je ziek thuis bent?

November

In november ging ik voor het eerst weer naar school. Ik vond dit best wel spannend want ik had twee maanden gemist. Naar school gaan ging niet zonder vallen en opstaan. Ik probeerde zo veel mogelijk naar school te gaan maar soms waren er dagen dat ik te ziek was om te gaan. Toch heb ik het gedaan en daar ben ik super blij mee!

Begin november was extra speciaal voor mij, omdat we toen de doorverwijzing kregen naar een universitair ziekenhuis. Ik tel de dagen af tot mijn eerste afspraak (21 januari 2019). Hopelijk kunnen zij mij daar helpen en beter maken!

Ik ben ziek zonder diagnose en wij als arts kunnen niks meer voor je doen

December

In december had ik mijn eerste toetsweek. Ik heb bijna alle toetsen gemaakt en na de vakantie moet ik er nog twee inhalen. Gelukkig heb ik allemaal goede cijfers gehaald dus ik gamet een gerust gevoel mijn vakantie in!

De maand december stond in het teken van liefde en dankbaarheid. Ik ben zo onwijs dankbaar voor jullie allemaal! Ik heb op mijn blog en Instagram zo’n leuke groep mensen om mij heen verzameld waar ik onwijs blij mee ben. Ik ben afgelopen jaar in contact gekomen met mensen die ook ziek zijn en dat schept een band.

Daarnaast stond de maand december in het teken van liefde. Ik heb van vriendinnen en lezers zulke lieve kaartjes gekregen! Allemaal met een kerstwens en een persoonlijk berichtje. Echt, Ik heb nog nooit zulke lieve kaartjes ontvangen!

Bedankt voor dit mooie jaar! Ik hoop dat volgend jaar minstens zo mooi wordt!

Liefs,

Yousra Yasmine

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurd? Dan kun je mij ook volgen op Instagram Daar deel ik regelmatig updates over wat ik doe, waar ik ben en natuurlijk deel ik leuke leuke foto’s!

Delen:

24 Reacties

 1. 26 december 2018 / 16:09

  Jeetje meis wat n jaar heb je achter de rug. 21 januari komt steeds dichterbij. Ik ga erg voor je duimen en zal aan je denken.

 2. 26 december 2018 / 16:29

  Fijn dat je nog hebt kunnen genieten van een aantal dingen, ik hoop dat 2019 een mooi jaar voor je wordt met wat meer duidelijkheid, energie en veel mooiere dagen ❤️

 3. 27 december 2018 / 07:37

  Fijn overzicht. Het is altijd leuk om terug te blikken. Wel goed dat je zo positief blijft

 4. 27 december 2018 / 10:10

  Ik volg je blog al een tijdje en sta steeds versteld hoe positief je er iedere keer terug uit komt.
  Alvast de allerbeste wensen voor het eindejaar en hopelijk wordt 2019 een spetter op het gebied van gezondheid voor je xxx

 5. 27 december 2018 / 12:48

  Wat goed dat je nog zoveel toetsen hebt gemaakt. Ik had ten onrechte de indruk gekregen dat je daarvoor te ziek was. Fijn dat dit beeld niet klopte!

  • 27 december 2018 / 16:35

   Hey,
   Het klopt dat ik te ziek was om naar school te gaan. Daarom heb ik thuis al mijn huiswerk gemaakt en geleerd voor de toetsen. Zo kan ik hopelijk toch mijn havo diploma halen ondanks dat ik ziek ben hihi
   Liefs,

 6. 27 december 2018 / 21:51

  Fijn dat je toch nog wat hebt kunnen genieten ondanks de pijn en dat je omringd wordt door zoveel lieve vrienden en familie. En wat knap dat je ondanks alles nu toch maar mooi in het eindexamenjaar zit en daarnaast ook tijd maakt om te bloggen! Hopelijk krijg je in 2019 wat meer duidelijkheid en kunnen ze wat aan je pijn doen. Ik leef met je mee, meis.

 7. 27 december 2018 / 23:28

  Wat een zwaar jaartje had je het afgelopen jaar! Hopelijk wordt 2019 een stuk beter. Succes in januari met je afspraak in het ziekenhuis en in mei met de examens als je deze gaat maken!

 8. 28 december 2018 / 11:15

  Je hebt een mooi jaar gehad, fijn dat je goede cijfers hebt gehaald voor de toetsen, geeft veel rust in de vakantie.

 9. ingrid
  28 december 2018 / 15:21

  altijd goed zo n ovezicht en een mooie maand om mee te eindigen. ga zo door

 10. 28 december 2018 / 17:46

  Drie weken is zo voorbij. Ben benieuwd of ze je verder kunnen helpen na een bewogen jaar! Wens je het beste!

 11. 28 december 2018 / 20:04

  Een belangrijke mijlpaal in juli!! Nog veel plezier met je blog.

 12. 29 december 2018 / 09:47

  Ik wens je vast het allerbeste van alles voor 2019!

 13. 29 december 2018 / 14:46

  Wat fijn te lezen dat je naast het ziek zijn ook goede momenten hebt gehad. En je doelen vwb school ook behaald zijn. Echt respect dat je, terwijl je ziek bent, toch zulke goede cijfers haalt.
  Ik wens je voor 2019 een mooi en rustig jaar toe. Waarbij herstel ook aan de orde komt.
  Fijne jaarwisseling gewenst.

 14. 29 december 2018 / 19:39

  Een heftig jaartje waarin je best veel voor je kiezen hebt gekregen! Wel mooi dat je het dankzij je blog nu van je af kunt schrijven!

 15. 30 december 2018 / 19:47

  Wat een groot overzicht heb je gemaakt zeg..en je hebt een pittig jaar achter de rug.. wel fijn dat je dit allemaal zo met ons kan delen!

 16. Anne - Travelgoodies.nl
  2 januari 2019 / 13:00

  Leuk om te lezen. En spannend de 21e… Ik ga voor je duimen! X

 17. 3 januari 2019 / 11:40

  Altijd leuk zo’n jaaroverzicht, ook om zelf weer terug te zien wat je allemaal gedaan en meegemaakt hebt. Ik heb er op de laatste dag van 2018 ook één op m’n eigen blog gepubliceerd.

 18. 3 januari 2019 / 13:47

  Een jaar met ups en downs. Hopelijk is 2019 een jaar met véél meer ups dan downs. Spannend de 21e, ik duim voor je dat ze eindelijk in ieder geval een diagnose hebben. xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *